Hlavní obsah

Spíš box, než hokej. V Budějovicích to vřelo, pěstmi se oháněl i veterán Prospal

Praha/České Budějovice

O náboj nebylo při pátečním extraligovém zápase mezi Českými Budějovicemi a Libercem nouze. Bílí Tygři zoufale shánějí body a byli je na ledě soupeře ochotni urvat jakýmkoliv způsobem. Budvar aréna tak místy připomínala boxerský ring, rozhodčí celkem rozdali 103 trestných minut.

Článek

Nejvýživnější byla první třetina, v níž padlo celkem devatenáct menších trestů a jeden desetiminutový. V otevřené bojiště se ledová plocha proměnila v šestnácté minutě, kdy se do sebe hráči pěkně zostra pustili před libereckou brankou.

Všechno odstartoval liberecký gólman Pinc, který napadl Milana Michálka a pak už to šlo jako na drátkách. Čerstvá posila Jihočechů Milan Toman judistickým chvatem složila Víta Jonáka, veterána Václava Prospala si podala dvojice  Bortňák, Vlach, který se ale vzápětí musel bránit přesile Prospala s Hanzalem. Druhá jmenovaná zámořská budějovická posila se vzápětí postarala o solidní boxerskou vložku s libereckým Jánošíkem a na trestných lavicích nebylo v závěru třetiny k hnutí.

„Byl to jeden za zápasů, kde to bolelo, hodně se to sráželo a hodně se to mlátilo," poznamenal  Hanzal s tím, že se rvát musel. „Přijde mi to nehokejové, když tam do hráčů jako je Venca Prospal nebo Milan Michálek vletí hráči ze čtvrté lajny a snaží se je mlátit."

Vyhecovaná atmosféra provázela celý duel, který nakonec dotáhli k vítězství v prodloužení domácí. Hosté sice od druhé třetiny vedli zásluhou Nedvěda, ve třetí části ale vyrovnal Dej a ve třetí minutě nastavení vystřelil dva body Jihočeům Hanzal.

"Liberec přijel s tím, že si bude chtít vytvořit tlak, ale od začátku to byly jednoznačné fauly na kluky z NHL. Je přece normální zastavit u gólmana, aby se přerušila hra, tak nevím, proč tam pořád někdo vjíždí někomu do obličeje," durdil se po utkání Toman.

Reklama

Související témata: