Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 5:1Zlín i díky hattricku Honejska potvrdil, že se mu na Litvínov daří

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Honejsek 1 : 0
14. Černý 1 : 1
16. Köhler 2 : 1
27. Honejsek 3 : 1
29. Honejsek 4 : 1
60. Balaštík 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 30. kole extraligy Litvínov 5:1 a potvrdili, že se jim proti Severočechům daří. Berani porazili Vervu i potřetí v sezoně, celkem posedmé za sebou. Na ledě Zlína Litvínov naposledy uspěl v sezoně 2009/10. Hrdinou dnešního zápasu byl útočník Antonín Honejsek, který podruhé v kariéře vstřelil hattrick.

Článek

Zlínu vyšel již úvod zápasu a pomohl mu k tomu hostující obránce Posmyk, jenž vyfasoval čtyřminutový trest. Po půlminutě delší přesilovky propálil gólmana Francouze z pravé strany před brankou Honejsek. V další početní výhodě domácích se do úniku dostal Brejčák, ale hráči Zlína jej stíhali a nenechali v klidu zakončit.

Po polovině třetiny Litvínov přebral iniciativu, což potvrdil ve 14. minutě. Černý obkroužil zlínskou branku a překonal brankáře Sedláčka. Zlínští ale zanedlouho opět udeřili v přesilovce. Z trestu Majdana uběhlo pouhých 24 sekund, když Leška parádní přihrávkou o zadní mantinel vyzval ke skórování Köhlera. V závěru třetiny se Zlín ubránil ve třech proti pěti v délce 72 sekund.

Na začátku druhé třetiny Berani ubránili čtyřminutové oslabení po faulech Honejska. Zlínský útočník poté odčinil své prohřešky jak nejlépe mohl. Po návratu do hry si v ponechané výhodě obhodil na modré čáře protihráče a svůj brejk zakončil střelou za bezmocného brankáře Francouze.

Ze strany mladého hráče to ale nebylo vše. Zlín sice nevyužil dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale již při rovnovážném počtu hráčů střelou z první z pravé strany před brankou dovršil Honejsek hattrick. Následné zaváhání zlínského brankáře Sedláčka při rozehrávce nepotrestal Frolík.

V závěrečné pasáži svěřenci trenéra Vlacha drama nepřipustili a slibný náskok pohodlně uhájili. Průběžný výsledek nezměnilo ani druhé čtyřminutové vyloučení Honejska a pět vyloučených hráčů na straně Litvínova. Přesto ke drobné úpravě skóre došlo, když výsledek v poslední minutě upravil Balaštík.

30. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Verva Litvínov 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Honejsek (Tesařík, Čajánek), 16. Köhler (Leška), 27. Honejsek (Veselý, Čajánek), 29. Honejsek (Veselý, Horák), 60. Balaštík (Okál, Leška) - 14. J. Černý (R. Pšurný, Kousalík). Rozhodčí: A. Jeřábek, R. Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:0. Diváci: 3586.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Šlahař, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurik a Hrazdira.
Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Zeman, Jareš, Kousalík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Martin Frolík, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Reklama

Související témata: