Hlavní obsah

Frolík pokazil Nedvědovi 41. narozeniny. Prožíváme frustrující chvíle, smutnil oslavenec

Liberec

Hokejisté Chomutova poskočili ze třináctého na dvanácté místo tabulky extraligy. Nováčkovi soutěže doslova vystřílel dva body útočník Michael Frolík při samostatných nájezdech na libereckém ledě, kde Piráti po penaltovém rozstřelu vyhráli 2:1. Zároveň se dočkali teprve třetího vítězství z posledních dvanácti kol!

Článek

„Ve zcela vyrovnaném utkání byly šance na obou stranách. Snažili jsme se hrát dobře odzadu a udržet remízu až do konce prodloužení, i když při větší odvaze jsme možná mohli už v normální hrací době pomýšlet i na tři body. Na svou první penaltu jsem šel s vědomím, že ji musím proměnit, abychom zůstali ve hře. Tlak jsem si nepřipouštěl a spíš jsem se soustředil na to, co udělám, " líčil hrdina zápasu. „Nemyslel jsem na to, že můžeme prohrát. Trochu mi pomohlo, že jsem trošku odkoukal reakci gólmana soupeře při nájezdech kluků, kteří jeli přede mnou. Zkusil jsem oblíbenou kličku, a bylo to i o štěstí," vykládal Frolík.

Obě mužstva vystřídala před nájezdy brankáře. Za Pince nastoupil v domácí svatyni Vošvrda a za Chomutov místo osvědčeného Kostúra dostal vůbec poprvé v sezóně příležitost Hanuljak, povolaný z hostování v Kadani. „Bylo to poněkud kuriózní, protože náhradní gólmani museli být na střídačce při té zimě v hale hodně studení. Ale naši trenéři asi věděli, proč se tak rozhodli. Hanuljaka znám jen z tréninků, teď se nám předvedl i v bitvě o body, a obstál," mínil útočník.

„Nálada v kabině nebyla před zápasem dobrá a doufejme, že výhra z Liberce nás povzbudí. Říkali jsme si, že nesmíme faulovat. Neubránili jsme oslabení tří proti pěti. Ale to se stává. Ani tenhle moment nás nepoložil," zdůraznil chomutovský lídr.

Frolík možná trochu pokazil libereckému kapitánovi Petru Nedvědovi 41. narozeniny, které slavil zrovna v den zápasu. „Před Petrem smekám za to, co dokázal. Je paráda se na něj dívat, jak válí ve svém věku. Už jsem mu gratuloval hned po utkání a potkáme se i na pondělním srazu reprezentace. Třeba si na turnaji Euro Hockey Tour zahrajeme v jedné lajně stejně jako na mistrovství světa," usmál se Frolík. A přiznal, že by v Chomutově zůstal až do konce sezóny, pokud nezačne NHL.

Nedvěd: Scházejí nám góly a lehkost

Protřelý útočník Petr Nedvěd vstřelil gól Liberce, ale neproměnil nájezd. „Celý zápas byl z naší strany upachtěný, nervózní, chyběla lehkost. Nikdo nechtěl udělat chybu, hrálo se o typických šest bodů. Držel nás brankář Pinc a scházel nám jediný gól na vítězství. Trápíme se v koncovce, přitom jsme díky jedné brance v Budějovicích a proti Chomutovu získali dva body. To je malý zázrak. Ale jinak prožíváme frustrující chvíle, protože se nedokážeme odrazit z posledního místa," líčil zkušený centr.

Znovu byl vyhlášen nejlepším hráčem Liberce. „Jeden hráč mančaft nedělá. Usilujeme o to, abychom začali vyhrávat jako tým. Bojovnost se nám snad vytknout nedá. V klíčových situacích ale nedokážeme zápas rozhodnout. Vím, že při osobním hodnocení mám i záporné body. To je sice pěkné na golfu, ale ne v hokeji," kroutil hlavou Nedvěd, jehož tým ztrácí na předposlední Karlovy Vary jediný bod.

Reklama

Související témata: