Hlavní obsah

Pro Pardubice je drahý, do Ruska se mu nechce. Skončí pro Krejčího sezóna už v lednu?

Praha

Už aby se v NHL začalo. Tohle přání má hokejový útočník David Krejčí ještě silnější než ostatní hráči postižení výlukou v zámoří. V Pardubicích mu totiž k 22. prosinci letošního roku vyprší kontrakt a jeho prodloužení je kvůli vysoké pojistce značně nejisté. A protože forvarda Bostonu bohatá KHL neláká, je možné, že sezóna pro něj skončí už v lednu. „Třeba si opravdu dám úplné volno do konce sezóny,“ přemítá Krejčí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Krejčí zatím netuší, jestli i po Vánocích oblékne pardubický dres.

Článek

Neunavují už vás protichůdné zprávy, které ze zámoří přicházejí? Jeden den je dohoda blízko, ten další se zase všechno otočí o sto osmdesát stupňů.

Jsem z toho otrávený. Všichni jsme si mysleli, že výluka potrvá měsíc dva a teď už je to skoro půl sezóny a pořád nic. Ale ještě je pár týdnů čas, než se to definitivně odpíská. Doufám, že se nějak dohodnou a aspoň půlku sezóny odehrajeme.

Stále zůstáváte optimistou?

Už to beru týden po týdnu. Teď jsem na srazu reprezentace, pak mě čekají ještě dva zápasy s Pardubicemi. No, a po deseti letech si užiju Vánoce doma, na což se docela těším. Co bude pak, se uvidí.

Smlouva s Pardubicemi vám vyprší po venkovních zápasech na Kladně a Slavii, které jsou na programu po reprezentační přestávce. Jak vidíte svou hokejovou budoucnost dál?

Vše bude záležet na tom, jak se domluví v NHL. Byl bych strašně rád, kdybych mohl hrát za Boston, ale tyhle věci bohužel neovlivním.

A co když se jednání za oceánem budou i nadále protahovat, nebo vedení soutěže celý ročník zruší? Je reálné, že byste pokračoval v Pardubicích?

Strašně se mi tam líbí, byl jsem tam spokojený, vedení mi vychází vstříc. Zkrátka na ně nemůžu říct jedinou špatnou věc. Jenže u mě to není jednoduché s pojistkou, která je docela vysoká, jelikož jsem loni podepsal s Bostonem novou smlouvu na tři roky. A nesmíme zapomenout, že v Pardubicích hraje ještě Aleš Hemský, jehož pojistka je rovněž velká, a Kuba Kindl, u kterého to sice finančně tak náročné není, ale pořád je to pro klub výdaj.

Už jste svou situaci s vedením klubu probíral?

Jsem hodně v kontaktu se sportovním manažerem Hemským starším. Řekli jsme si, že si užiju Vánoce doma a pak se uvidí. Podle mě padne definitivní verdikt nejpozději první týden v lednu. Určitě nevylučuju, že bych sezónu v Pardubicích dohrál, ale ono to není jenom na mně.

Co tedy budete dělat, pokud na vás Pardubice finance nenajdou? Zamíříte do Ruska zahrát si Kontinentální ligu?

Zrovna tam mě to moc netáhne... Ale vylučovat radši nic nebudu. Možná je i varianta, že si dám úplné volno do konce sezóny a odpočinu si. Teď tomu ale nechávám volný průběh. Pověřil jsem jednáním svého agenta.

To byste opravdu přes půl roku vydržel bez hokeje?

Samozřejmě, že bych nechtěl nehrát. Ale pokud bude tým, za který bych nastupovat chtěl, ale kvůli pojistce by to nebylo možné, stát se může i tohle. V tuhle chvíli je strašně těžké říct, co bude.

Když vás tak poslouchám, vy se musíte strašně modlit, aby už NHL začala, ne? V Pardubicích byste hrát chtěl, ale kvůli pojistce to nejspíš nevyjde, do Ruska se vám zase nechce...

Asi jo. Já na to ale teď nemyslím. Jsem v nároďáku, se kterým chci udělat dobrý výsledek. Jsou tady kluci, se kterými jsem se dlouho neviděl, takže se na ně docela těším.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články