Hlavní obsah

Jágrův zlatý dres vydělal v dražbě přes 150 tisíc. Peníze půjdou na charitu

Praha

Humbuk kolem hvězdného kladenského útočníka Jaromíra Jágra rozhodně nekončí. Jeho zlatý zápasový dres se na aukčním portálu Aukro.cz prodal za 150 101 korun. Podle očekávání šlo o suverénně nejhodnotněji vydražený kus z celého týmu Rytířů, kteří v limitované sérii zlatých dresů odehráli v neděli 2. prosince extraligový souboj proti Liberci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kladenský Jaromír Jágr ve zlatém dresu v utkání proti Liberci.

Článek

Částkami přesahujícími hranici 20 tisíc korun pak přispěli do celkového výtěžku, který poputuje na podporu programu Dr. Klaun společnosti Chance 4 Children, uchazeči o další dresy s nejzvučnějšími jmény hráčů z kladenského kádru. Ten se jmenovkou Tomáše Plekance byl vydražen za 41 399 korun, Pavla Patery s kapitánským "céčkem" za 30 200 a Marka Židlického za 23 100.

Pěticiferné sumy bylo potřeba vyplatit ale rovněž v několika dalších případech. Dres Marka Černoška přišel vítěze dražby na 17.100 korun, Libora Procházky na 15 100, Jiřího Tlustého na 13 300 a přes 11 tisíc vyšplhala cena také v případech Jana Chábery, Jana Hlaváče či Ivana Majeského.

Dražba Jágrova dresu s přiloženým vlastnoručně podepsaným certifikátem pravosti byla stejně jako v případě jeho spoluhráčů ukončena dnes, kdy naopak teprve začala dražba Zdi slávy s podpisy olympijských šampionů.

V dražbě darů olympijských medailistů z Londýna zaplatil zájemce nejvíce za dres bikera Jaroslava Kulhavého, jenž olympijský závod vyhrál - jeho trikot se blížil sumě vyplacené za dres hokejové superhvězdy a stál 145 tisíc korun. Ještě mnohem více ale vynesla dobročinná aukce originálního dresu oštěpařky Barbory Špotákové, za jejíž trikot z vítězného olympijského závodu v Pekingu zaplatil bývalý desetibojař Robert Změlík 330 tisíc korun.

Reklama