Hlavní obsah

Souhra s bráchou je v pohodě, říká František Kaberle

Michal OsobaSport.czPrávo

Poprvé v letošní sezóně naskočil v úterním pokračování hokejové extraligy na ledě Litvínova do hry obránce Atlanty František Kaberle. A vůbec poprvé se taky v dresu Kladna, jež na severu Čech prohrálo 1:4, sešel v obranné dvojici se svým bratrem Tomášem. "Myslím, že nám to šlo v pohodě. Škoda jen těch inkasovaných gólů," říká kladenský zadák v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

V Litvínově jste poprvé v této sezóně nastoupil k zápasu, jak jste se po tak dlouhé pauze na ledě cítil? Samozřejmě bylo znát, že jsem tak dlouho nehrál. Chybí mi herní jistota.

Co třísla, s nimiž jste poslední měsíce laboroval? Pořád je cítím, uvidíme, co udělají v dalších dnech. Při tréninku si na ně musím dávat pozor, ale v zápase na ně myslet nemůžu. Buď vydrží, nebo ne...

V polovině utkání jste dostal trest na dvě plus deset minut, během něhož Kladno inkasovalo vítězný gól... Faul to byl, zbytečně jsem oslabil svůj tým, ale na deset minut? Ještě jsem nikdy neviděl, že by se to takhle posuzovalo. Vůbec těch vyloučení jsme měli dost.

Zahrál jste si poprvé v jedné obraně s bratrem Tomášem, jak vám spolupráce klapala? Zatím jsme spolu hráli jen v exhibici za Jágr team, myslím, že nám to šlo v pohodě. Škoda jen těch inkasovaných gólů...

Museli jste se před zápasem domlouvat, jak budete bránit? To vyplynulo ze hry, nijak zvlášť jsme se nedomlouvali. Nikdy jsem s bráchou nehrál, takže jsem s ním musel komunikovat jako s každým jiným bekem.

Jak prožíval zápas váš otec? Trochu jsme před utkáním o tom mluvili, ale myslím, že to nijak zvlášť neprožíval, asi v Litvínově ani nebyl.

Byl. Fakt? Vidíte, tak to ani nevím, den před zápasem říkal, že asi nepojede.

Velkou fanynkou je prý i vaše babička, přijde se na vás podívat? Ona to strašně moc prožívá. Když nás dávají v televizi, tak jen chodí po balkóně a poslouchá zvuk. Ale slíbila, že přijde, snad v pátek.

Zůstanete s bratrem v Kladně až do konce sezóny, pokud nezačne NHL? Nechci říkat najisto, že ani jeden z nás neodejde, ale teď to vypadá, že oba zůstaneme.

Reklama

Související témata: