Hlavní obsah

Chomutov - Kladno 2:5Kladno zabralo venku a vyhrálo v Chomutově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Hruška 1 : 0
23. Důras 2 : 0
28. Jágr 2 : 1
37. Černošek 2 : 2
49. Plekanec 2 : 3
59. Hlaváč 2 : 4
60. Lukáč 2 : 5
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Kladna zvítězili ve 32. kole na ledě Chomutova 5:2, když otočili nepříznivý stav 0:2. Vítěznou branku vstřelil v 49. minutě Tomáš Plekanec a výsledek ještě potvrdili Jan Hlaváč v power play a Michal Lukáč. Rytíři se tak dočkali úspěchu venku po předchozích šesti porážkách a navázali na středeční domácí výhru nad Pardubicemi. Chomutov získal za posledních pět utkání jen dva body.

Článek

Piráti bez nemocného kapitána Krafta se ujal vedení v páté minutě, kdy při vyloučení Majeského Hruška u pravé tyče poslal za Cháberova záda Zálešákovu přihrávku. Následně při početní výhodě hostů minul v šanci Hlaváč. Kladno se snažilo tlačit za vyrovnáním, ale více šancí měl Chomutov, který navíc hrál další dvě přesilovky. Při té druhé nebezpečně střílel Frolík a další možnost měl Hruška. Pak se Chábera vyznamenal dvakrát proti Důrasovi.

Zvýšení náskoku se dočkali Piráti ve 23. minutě, kdy překvapil kladenského gólmana z levé strany právě Důras. Kladno ale odpovědělo. Patera ještě šanci neproměnil, ale ve 28. minutě šli pykat zároveň Treille s Hřebejkem a přesilovku pěti proti třem využil už po 11 vteřinách střelou od modré čáry Jágr.

Pak vychytal Chábera Frolíka a na druhé straně byl ve 33. minutě faulován v šanci Kuchler, ale nařízené trestné střílení neproměnil. O čtyři minuty později už ale hosté smazali ztrátu. Jágr od mantinelu uvolnil Hlaváče, který přistrčil puk volnému Černoškovi a Kostúr neměl šanci.

Před pauzou mohlo Kladno otočit stav, když Kuchler po návratu z trestné lavice jel sám na Kostúra, přihrál volnému Plekancovi, ale chomutovský gólman únik dvou hráčů soupeře pokryl.

Ve třetí třetině na ledě chyběl kladenský kapitán Patera a do první formace se posunul Hlaváč. Nejdříve měli šance domácí. Hruška vyjel zpoza branky a nebezpečně vystřelil bekhendem. Pak prověřil Cháberu Zálešák. Udeřilo ale Kladno. Ve 49. minutě se trefil zpoza levého kruhu o horní tyč Plekanec.

Domácí pak sáhli už dvě a půl minuty před koncem k power play. Nejdříve měli štěstí, že osamocený Jágr netrefil za modrou čárou prázdnou branku. Ale 94 sekund před koncem už Hlaváč zamířil přesně a výsledek ještě dovršil Lukáč.

32. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. D. Hruška (Zálešák, Michael Frolík), 23. Důras (Gajovský, M. Procházka) - 28. Jágr (Macholda, Patera), 37. Černošek (Hlaváč, Jágr), 49. Plekanec (Hlaváč, Černošek), 59. Hlaváč, 60. Lukáč (Piskáček, Eberle). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 5250 (vyprodáno).
Chomutov: Kostúr - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Jurčina, Trefný, Pavlas, Bartejs - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - Hřebejk, Y. Treille, Hromas - Důras, Gajovský, M. Procházka - Lušňák, Sikora, K. Ton. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.
Kladno: Chábera - Macholda, Černošek, Majeský, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Mocek, Doudera - Jágr, Plekanec, Dalecký - Hlaváč, Patera, Kuchler - Kuchejda, Melka, Obdržálek - Eberle, Lukáč, M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: