Hlavní obsah

Hráli jsme, jako by měl být opravdu konec světa, řekl Jágr

Chomutov

Utnout šestizápasovou sérii porážek na soupeřových kluzištích se povedlo hokejistům Kladna v Chomutově. Středočeský tým sice prohrával 0:2, ale hvězdná dvojice Jaromír Jágr-Tomáš Plekanec nakonec na ledě nováčka zařídila dokonalý obrat a Středočeši si nakonec odvezli všechny body po vítězství 5:2!

Článek

„Ale zpočátku mi to připadalo, že jsme sem přijeli jako by měl být doopravdy konec světa. První třetinu jsme jen odklouzali. Takhle nemůžeme hrát proti žádnému mužstvu. Klíčová byla až využitá přesilovka pěti proti třem, po níž jsme nasadili potřebné tempo," líčil Jaromír Jágr.

„Už dlouho jsem nehrál takhle bojovný zápas. Hodně osobních soubojů, srážky u mantinelů. Jsem dost silný, abych si s tím poradil. Docela se to přiblížilo NHL, takže jsem rád, že jsem si na tenhle styl mohl navyknout. Konečně to byl hokej, jaký mám rád," vykládal kladenský lídr.

Dirigoval si svoje spoluhráče hlavně při přesilovkách. „Bude mi jedenačtyřicet, a mám něco odehráno. Kdo by to měl dirigovat? Snažili jsme se vytvořit tlak. Třeba od obránce Petra Macholdy jsem vyžadoval ne příliš tvrdou přihrávku," rozebíral Jágr.

Občasný pískot bral jako povzbuzování

Na jeho adresu se z chomutovských tribun občas pískalo. Stejně jako při předešlém vzájemném zápase. „Víš, co? Nedá se nic dělat. Bral jsem to jako povzbuzování. Barák si tady asi nepostavím, bydlet v Chomutově nebudu. To by mi sousedi rozmlátili okna," smál se Jágr.

Tomáš Plekanec potvrdil, že výkon týmu měl v Chomutově vzestupnou tendenci. „Rozjížděli jsme se pomalu, bylo to z naší strany nemastné, neslané. Ale dotáhli jsme dvougólové manko a šli za vítězstvím," zamyslel se zkušený útočník.

„Trénovali jsme varianty při přesilovkách, a vyšlo to takhle. Jardovi Jágrovi jsme se tam nepletli, aby si mohl s pukem odjet, kam chce a tahat protihráče na zádech. Škoda jen, že utkání nedohrál kvůli zdravotním potížím Pavel Patera. Stáhli jsme hru na tři lajny. Uvidíme, jak budou marodi vypadat před dalším zápasem," dodal Plekanec.

Chomutovský tým vedl s kapitánskou páskou Štěpán Hřebejk. „Zápas jsme měli dobře rozehraný. Zastavilo nás vyloučení do třech. Pak se hra vyrovnala. Dlouho to vypadalo, že budeme bojovat aspoň o bod, ale závěr byl krutý," pokrčil rameny zklamaný forvard.

Reklama

Související témata: