Hlavní obsah

Liberec - Zlín 2:1 PPLiberec potřetí v sezóně porazil Zlín a odlepil se ode dna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Filippi 1 : 0
7. Honejsek 1 : 1
61. Bulíř 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce udolali ve 32. kole extraligy Zlín 2:1 v prodloužení a z poslední příčky přeskočili Karlovy Vary a Chomutov. K posunu na dvanáctou příčku přispěla i vítězná trefa Michala Bulíře v čase 60:27. Liberec porazil Zlín i potřetí v sezóně.

Článek

Jako první zahrozili domácí - Duda objel branku, ale Sedláčka u tyče nenachytal. Na druhé straně kontrovali hosté, ale Pinc zaváhání svých spoluhráčů vyřešil. Na konci čtvrté minuty šel pykat mladý bek domácích Jánošík. Hosté hráli přesilovku, ale po necelé minutě jim sebral puk na útočné modré čáře Filippi a forhendovým blafákem nedal Sedláčkovi šanci.

Po inkasovaném gólu zahrozil Veselý, ale Pinc sklapl betony k sobě včas. V sedmé minutě putoval na trestnou lavici domácí kapitán Nedvěd a hosté tentokrát sehráli přesilovku výrazně lépe, když po ose Veselý - Tesařík zakončoval úspěšně Honejsek. Ve 13. minutě vybídl Vantuch před brankou Filippiho, ale bez úspěchu. O chvíli později se prodral do šance objetím branky Roman Vlach, ale Sedláček byl na místě. Závěr třetiny byl ve znamení rozhárané hry z obou stran.

Do druhé části vstoupili aktivněji opět domácí, Duda unikal zlínské obraně, ale v poslední chvíli o puk přišel. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale bez změny skóre. Ve 29. minutě byli vyloučeni za menší strkanici domácí Pospíšil a hostující Kotvan. To se nelíbilo publiku a zřejmě ani Dudovi, který inkasoval osobní desetiminutový trest.

Velká šance pro Severočechy přišla ve 31. minutě. Berani jim nabídli minutu dlouhou přesilovku pět na tři. Domácím se ale přesilovka nevyvedla, Sedláčka pořádně neohrozili a lépe si nevedli ani v následné pokračující výhodě pět na čtyři.

Třetí třetinu zahájili i díky dohrávané přesilovce lépe hosté, Pince však nepřekonali. Poté vyzkoušel Sedláčkovu pozornost Duda, rovněž bez úspěchu neuspěl. Zlín předvedl svou nejlepší pasáž závěrečného dějství ve 47. minutě při vyloučení Urbana, na Pince se sneslo několik střel, ale strážce liberecké branky vše nakonec vyřešil lapačkou. V závěru se opět dostali do hry domácí, ale duel přesto skončil po 60 minutách 1:1.

Následné prodloužení zahájili aktivně Bílí Tygři, Bulíř se dral před branku, byl faulován, puk se dostal na modrou čáru k Čuttovi a jeho střelu právě Bulíř úspěšně tečoval do sítě.

32. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 2:1 v prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Filippi, 61. Bulíř (Čutta) - 7. Honejsek (Tesařík, Veselý). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Ondráček, Bádal. Vyloučení: 7:6, navíc Duda (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3436.
Liberec: Pinc - Čakajík, Štich, Jánošík, Čutta, Výtisk, Vitásek, Havíř - Bulíř, Nedvěd, Bárta - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, Dušek, Vantuch - Roman Vlach, Galamboš, J. Vlach - T. Urban. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Kotvan, Tesařík, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Fořt, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín