Hlavní obsah

Dva body z Brna jsou krásný, radoval se Michálek

Brno

Hokejistům Komety se po reprezentační pauze v extralize příliš nedaří. Po prohře ve Zlíně nestačili v pátek doma ani na České Budějovice. Vítězství 3:2 zajistil Jihočechům ve druhé minutě prodloužení Milan Michálek.

Článek

„Mohli jsme sice utkání rozhodnout už v řádné hrací době, ale i dva bodíky z Brna jsou krásný. Tady se totiž často nevyhrává," měl jasno očividně spokojený Michálek.

Se smíchem dodal, že se Budějovičtí cestou na zápas v autobuse bavili o tom, zda ještě před úvodním buly nepřijde konec světa. „Nepřišel, a my jsme navíc získali tak cenný skalp," radoval se kmenový hráč Ottawy, který hodlá oblékat dres Mountfieldu až do doby, než skončí výluka v zámoří. „Pořád jsem optimista, že se brzy něco pozitivního v zámoří stane," tvrdil nejlepší český střelec loňské sezóny NHL.

Prodloužení je podle Draisaitla jen o štěstí

Českobudějovický kouč Peter Draisaitl mínil, že nerozhodný výsledek v normální hrací době byl zasloužený. „Nám se pak povedla poslední střela. To je vždycky i o štěstí. Tentokrát jsme ho měli my a jsme za dva body hrozně rádi. Hrál se velice zajímavý hokej, divákům se muselo střetnutí líbit," domníval se.

Kometě se rozlučka s uplynulým rokem na jejím ledě příliš nepovedla. „Naštěstí jsme nevyšli úplně naprázdno, avšak chtěli jsme doma samozřejmě víc než bod. Jenže se ukázalo, že Budějovice mají mnohem kvalitnější tým než na začátku sezóny, kdy jsme je zdolali 5:1. Tehdy ovšem nechytal Kovář a hlavně ještě nedisponovaly posilami z NHL. S jejich příchodem stouplo jihočeskému celku obrovsky sebevědomí," všiml si brněnský trenér Zdeněk Venera.

Litoval, že se jeho mužstvu nepovedlo dovést duel aspoň k samostatným nájezdům. „Bohužel jsme v nastavení špatně vystřídali a soupeř nás za to potrestal," štvalo Veneru. „Nás naopak hrozně těší, že to takhle dopadlo. Penaltové rozstřely v této sezóně totiž absolutně nezvládáme," usmál se Draisaitl.

Reklama