Hlavní obsah

Znojmo chce konečně zlomit černou sérii

PRAHA

V minulé sezóně patřili hokejisté Znojma mezi první čtyřku, v současné době se však potácejí na chvostu tabulky a předvádějí výkony, které se absolutně neslučují s kvalitou jejich kádru. Orli, před sezónou posílení o Vokouna, Eliáše a Havláta, hazardují se svou pověstí, ale i s účastí v play-off.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Brankář Znojma Tomáš Vokoun (vpravo) zasahuje proti pardubickému Tomáši Rolínkovi.

Článek

Už pět kol nevyhráli a v pátek ve 23. kole extraligy hostí Vítkovice, které se pyšní sérií opačnou, čtyřikrát po sobě neodcházeli z ledu bez bodů.

Také ve Zlíně polovinu utkání sahali Znojemští po dobrém výsledku, ale skončili jako v letošní sezóně už mnohokrát. "Nehráli jsme špatně, doplatili jsme ale na chyby v obraně, kterých se musíme už konečně vyvarovat. Stejně jako zbytečných faulů, abychom neinkasovali v oslabení branky," vztekal se trenér Miloš Hořava po porážce 1:4.

Páteční duel by mohl být pikantním soubojem dvou gólmanů z NHL, znojemského Tomáše Vokouna a vítkovického Martina Pruska. Jenže jejich výkony prozatím zůstávají dost za očekáváním. Vokoun je v procentuální úspěšnosti extraligových gólmanů až na 15. příčce, Prusek byl v úterý poněkolikáté střídán Pincem, jenž si právě v procentuálním hodnocení brankářů vede lépe než jeho slavnější kolega.

Do ostravského týmu se ovšem s příchodem zkušeného trenéra Vladimíra Vůjtka pomalu vrací herní pohoda a sebevědomí. Ostravané také znovu začali dávat góly, což byl pro ně v určitém období dost značný problém.

"Ale těch gólů by mohlo být i více, rezervy stále máme v přesilovkách. V tréninku na nich pracujeme a třeba už ve Znojmě se dostaví zlepšení," doufá asistent Miloš Holaň.

Hokejová extraliga - 23. kolo
pátek 17.00 hTŘINEC (11. - 25 b.)PARDUBICE (6. - 34 b.)
.Jeho kouč Marek je pardubický rodák, nemá k dispozici Štefanku a Ďuráka.Dlouhodobě zraněna dvojice Michal Sýkora a Korhoň, jinak jsou kompletní.
úterý 17.00 hVSETÍN (13. - 18 b.)SPARTA (1. - 52 b.)
.Věří, že jej lídr namotivuje, zraněn je pouze bek Kovář.Zraněný Melichar, nejisté jsou starty Řezníčka, Hlaváče, Kratěny a Břízy.
pátek 17.30 hK. VARY (9. - 30 b.)JIHLAVA (14. - 11 b.)
.Rády by zopakovaly první vzájemný duel (9:2), kádr je zcela kompletní.Na hostování z Pardubic Lubina, nejistý start Čachotského, Vostřáka a Kuchyni.
pátek 17.30 hZNOJMO (12. - 20 b.)VÍTKOVICE (10. - 28 b.)
.Na marodce je nemocný Pardavý a také zraněný obránce Toman.Drží sérii čtyř zápasů bez prohry, zraněný je pouze bek Hudec.
pátek 17.30 hKLADNO (4. - 37 b)PLZEŇ (8. - 33 b.)
.Delší čas je mimo hru Huml, stále chybí Hrdina a Špelda.K Andrašovskému se Šrekem přibyl se zraněným kolenem bek Špaček.
pátek 18.00 hLIBEREC (7. - 34 b.)LITVÍNOV (5. - 35 b.)
.Trenér Paleček nemůže stále počítat s útočníky Podkonickým a Kotalíkem.Úspěšný slovenský debutant Zálešák bude připraven také na přesilovky.
23. 11.SLAVIA (3. - 40 b.)ZLÍN (2. - 5 b.)

Reklama