Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 5:2Zlín opět doma uspěl, i díky dvěma gólům Kubiše porazil Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Matějíček 1 : 0
9. Pavlas 1 : 1
10. Kubiš 2 : 1
11. Zálešák 2 : 2
26. Balaštík 3 : 2
32. Melenovský 4 : 2
60. Kubiš 5 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína porazili ve 33. kole extraligy Chomutov 5:2, pošesté za sebou uspěli v domácím prostředí a upevnili si druhé místo v tabulce. Dvěma góly se na výhře Beranů podílel Pavel Kubiš. Chomutov prohrál desátý z posledních dvanácti zápasů.

Článek

Atraktivní podívanou nabídla už první třetina. Diváci nemuseli na gól čekat dlouho, neboť již ve 3. minutě střelou z pravého kruhu pro vhazování otevřel skóre zápasu obránce Matějíček.

Další gólové situace nastaly na přelomu třetiny. Nejprve střelou od modré čáry zaskočil Pavlas zlínského brankáře Sedláčka. Zlín sice zásluhou Kubiše rychle odpověděl, ale po minutě vyrovnal Zálešák.

Domácí poté nevyužili přesilovou hru, kterou rozdělila přestávka. Třetí početní výhodu v duelu už ale v branku proměnili. Na trestné lavici si menší trest odpykával Gajovský, když Balaštík šikovně tečoval střelu Linharta od modré čáry a zaznamenal 15. gól v sezoně.

Ze strany Zlína to ale nebylo vše. Po polovině utkání parádní zpětnou přihrávkou našel Kubiš volného Melenovského, jenž zblízka pohodlně skóroval do odkryté branky. Po tomto gólu nahradil v hostující brance Kostúra Hanuljak. Druhý chomutovský gólman poté zasahoval při pokusu Okála.

K průběžné změně výsledku nedošlo ani během úvodních deseti minut poslední třetiny, v nichž Zlín ubránil dvě oslabení. Chomutov sympaticky boj o body nevzdával. V dobré šanci vystřelil Gajovský nad zlínskou branku. Za vyhození kotouče z hlediště vyfasoval menší trest Linhart. Také třetí oslabení v řadě Zlínští ubránili. V poslední minutě v ponechané výhodě zpečetil výhru Zlína Kubiš.

33. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Piráti Chomutov 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Matějíček (Melenovský), 10. Kubiš (Balaštík, Hamrlík), 26. Balaštík (Linhart, Hamrlík), 32. Melenovský (Kubiš), 60. Kubiš (Linhart, Leška) - 9. Pavlas (Michael Frolík, D. Hruška), 11. Zálešák (Michael Frolík). Rozhodčí: Husička, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4417.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Kotvan, Tesařík, Matějíček, Řezníček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Fořt, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Chomutov: Kostúr (32. Hanuljak) - Palin, Mrázek, Pulpán, Rýgl, Trefný, Bartejs, Pavlas - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - Důras, Y. Treille, Hřebejk - Lušňák, Sikora, Hromas - Chlouba, Gajovský, M. Procházka. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.

Reklama

Související témata: