Hlavní obsah

Hudlera zasáhla brusle do krku, naštěstí minula tepnu. Z ledu ho odvážela sanitka

Vladimír KolářPrávo
Aktualizováno

Dvě minuty před koncem normální hrací doby extraligového zápasu mezi hokejisty Třince a Liberce Werk Aréna ztichla. Jiří Hudler se zvedal z ledu, ruku měl na krku a z řezné rány tekla krev. Na plochu přijela sanitka a domácího útočníka odvezla do nemocnice. Obavy o jeho zdraví se naštěstí po čtvrthodině rozplynuly. Hlasatel oznámil zprávu lékařů, že Hudler je v pořádku. Forvard Calgary, jenž odehrál ve službách Ocelářů teprve třetí zápas, měl z pekla štěstí, že soupeřova brusle nezasáhla krční tepnu. Ránu stačilo zašít několika stehy.

Článek

"Zaplaťpánbůh, že to není nic vážnějšího. Na krku měl tržnou ránu, bylo to hluboké, naštěstí to minulo tepnu," pravil po zápase další domácí útočník Martin Adamský, který v utkání zaznamenal čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

„Řezné zranění na krku je vždycky nebezpečné. Naštěstí tentokrát hned bylo vidět, že tepna zasažena nebyla. Když v průběhu prodloužení hlasatel oznámil, že Jirka vážné zranění nemá a je v pořádku, ulevilo se mi. A myslím, že i všem ostatním hráčům," řekl Petr Nedvěd, jenž se dvěma góly a dvěma přihrávkami nejvíce zasloužil o to, že Bílí Tygři si z Třince odvezli bod.

Ačkoli Liberec v Třinci prohrával už 1:4 a 3:5, jeho kapitán tým nenechal padnout. Na konci první třetiny přesnou trefou snížil dvoubrankové vedení domácích a 45 sekund před koncem normální hrací doby při power play vstřelil vyrovnávací gól.

„Bod jsme si zasloužili určitě, možná i dva. Jenomže nám nejdou trestná střílení," posteskl si Nedvěd. Liberec totiž v základní hrací době remizoval už popáté v řadě, ale jenom jednou dosáhl na druhý bod.

Třinci tentokrát nepomohl obávaný první útok. Aby vyšel střelecky zcela naprázdno, když Oceláři vstřelí pět branek, je naprosto výjimečné. „První lajně to momentálně nejde. Dostává se sice do šancí, ale nevyužívá je. Navíc dneska byla na ledě při několika inkasovaných gólech," posteskl si trenér Josef Turek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice