Hlavní obsah

Třinec nám nedal nic zadarmo a my jsme k utkání přistoupili laxně, zlobil se Tlustý

Kvůli zranění ruky přes měsíc nehrál. Do sestavy Rytířů se vrátil ve čtvrteční předehrávce 34. kola Tipsport extraligy proti Třinci, po utkání ale radostí útočník Jiří Tlustý neoplýval. Podobně jako jeho spoluhráči po celý zápas marně hledal cestu do vyložených šancí, a když už se dostal do alespoň trochu nadějné pozice, překazil mu gólové oslavy brankář Šimon Hrubec.

Článek
Fotogalerie

Konečná porážka 1:4 vyzněla nakonec vcelku milosrdně. Středočechy, kteří ve svém hájemství ztratili body poprvé po předchozích čtyřech výhrách, nezastihl duel v dobrém rozpoložení. "Oni hráli a my jsme k tomu přistoupili laxně," řekl novinářům Tlustý.

"Asi jsme si mysleli, že nám to dají zadarmo a nebudou chtít hrát, ale místo toho na nás vlítli. Není jednoduché to otáčet, když prohráváte s týmem, který včera odehrál úspěšný zápas. Když vedete po předešlém vyhraném zápasu 2:0 po první třetině, dostanete neskutečný impulz a energii," konstatoval čtyřiadvacetiletý forvard a následně ocenil týmový výkon Ocelářů, kteří bodovali venku naplno poprvé od 12. října.

"Nedali nám nic zadarmo, hráli dobře," prohlásil útočník, jenž v NHL obléká dres Caroliny. "My se tím ale nemůžeme nijak obhajovat, protože jsme především nepodali výkon, který bychom měli podávat," dodal.

Tlustý: Je třeba se stmelit a hrát zase jako tým

Po porážce 1:5 na ledě jihočeského Mountfieldu utrpělo Kladno další jednoznačnou prohru. "Už v Českých Budějovicích jsme dali jediný gól a to musíme zlepšit. Takhle to nejde," prohlásil Tlustý. "Já tam měl velké množství šancí a musím to trefovat. My útočníci musíme dávat góly, ale zároveň pomáhat obráncům, protože čtyři obdržené branky, to je také docela dost. Musíme se dát dohromady. Je třeba se stmelit a hrát zase jako tým," doplnil.

Výmluvu nechtěl hledat ani ve zranění několika hráčů, s nimiž úzce souvisí náhlý nedostatek centrů. Dalším v řadě byl ve čtvrtek Tomáš Plekanec. "To je hokejový život. To se stává, že se někdo zraní. Neštěstím pro nás je, že se zranil i Tomáš (Plekanec), který je jedním z nejlepších českých hokejistů současnosti a pro nás nenahraditelný," poznamenal Tlustý. "Nemáme centry, ale je to příležitost pro další kluky. Když jsme byli mladí, tak jsme na tyto šance čekali. Ti kluci teď musí ukázat, co v nich je."

Z kladenské šatny se po utkání dlouho nikomu nechtělo. Novináři čekali na hráče přes dvacet minut, ale zda se po nepovedeném výkonu konala nějaká větší bouře, se nedozvěděli. "Co se děje v kabině, to je mezi námi a dál se to nemusí pouštět," uzavřel Tlustý.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice