Hlavní obsah

Liberec - Slavia 0:1Slavia vyhrála po nájezdech v Liberci a posunula se na páté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
65. Bednář (rozhodující nájezd) 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté pražské Slavie zvítězili ve 34. kole extraligy v Liberci 1:0 po samostatných nájezdech a posunuli se ze sedmého na páté místo. Bílí Tygři dovedli už pošesté za sebou zápas do nastavení, ale popáté v této série byli poraženi. Rozhodující branku vstřelil Jaroslav Bednář, brankář Miroslav Kopřiva si připsal druhé čisté konto v sezóně.

Článek

V brance domácích dostal tentokrát před Pincem přednost Vošvrda a hned od začátku zápasu musel být ve střehu. Sklenář s Jelínkem vytvořili před libereckou brankou velký závar, puk však do sítě nedostali. Domácí poprvé zahrozili v přesilové hře, ale Bárta ani na dvakrát Kopřivu nepřekonal.

Do vedení mohli jít Pražané, Tomica však nevyužil Sobotkovu přihrávku v situaci dva na jednoho. Na druhé straně se v dobré příležitosti ocitl Bulíř, z mezikruží však branku netrefil. V závěru úvodní třetiny hráli domácí druhou přesilovku, s pokusy Nedvěda a Filippiho si ale poradil pozorný Kopřiva.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Tygři a zasypali Kopřivu několika ranami, slávistický brankář byl ale na místě. Výbornou příležitost měl na druhé straně Bednář, nedokázal však trefit odkrytou branku. V následné slávistické přesilovce se proti ráně Kempného vyznamenal Vošvrda.

Příležitost početní výhody dostali také domácí a na dlouhou dobu zamkli hosty v útočném pásmu. Branku však vytěžit nedokázali, když v jasné příležitosti před prázdnou brankou promáchl Duda.

Nájezdy rozhodl Bednář

Hned po minutě třetí třetiny fauloval Dresler a Severočechům se tak naskytla možnost další početní převahy. Tu ale záhy ukončil Nedvědův faul. Obě mužstva se posléze soustředila především na obranu a čekala na chybu soupeře.

V další liberecké přesilové hře několikrát ostře pálil aktivní Filippi, Kopřiva byl připraven. I nadále pokračoval urputný hokej plný osobních soubojů, bojovalo se o každý metr ledu. Protože si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat větší šanci, dospěl zápas až do prodloužení.

Hned po dvaceti vteřinách prodloužení měl stoprocentní příležitost Bednář, Vošvrda ale skvěle zasáhl. Další šanci rozhodnout měl hostující Tomica a domácí Bortňák. Ani jeden z nich však neuspěl a tak musely rozhodnout až nájezdy.

Jako první se na Kopřivu rozjel liberecký Duda, se svým blafákem však neuspěl. Sešívané poslal do vedení střelou nad rameno Bednář. Následně neuspěli Nedvěd a Sobotka. Filippi musel svůj nájezd proměnit, ale branku přestřelil.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 0:1 po sam. nájezdech
Rozhodující sam. nájezd Bednář. Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda - Kis, Rozlílek. Vyloučení: 4:5. Diváci: 6181.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Štich, Jánošík, Vitásek, Výtisk, Kajínek, Havíř - Bárta, Nedvěd, Filippi - Duda, Bulíř, Víšek - Pospíšil, T. Urban, Vantuch - J. Vlach, Galamboš, Bortňák - Roman Vlach. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.
Slavia: Kopřiva - Kadlec, Dresler, Kuboš, Holub, Kolařík, Kempný, Kučný - Bednář, V. Sobotka, Tomica - Micka, Alinč, Krenželok - Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín - Vrdlovec. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Reklama

Související témata: