Hlavní obsah

Hřebejk zdolal mateřský klub dvěma góly. Je to velká úleva, oddechl si útočník po výhře Chomutova

Josef PešoutSport.czPrávo

Získat maximální počet bodů a odpoutat se ze dna extraligové tabulky. To byl hlavní motiv hokejistů Chomutova pro zápas s Českými Budějovicemi. Severočeši do něj vstupovali po sérii tří porážek, když v předešlých patnácti kolech vyhráli pouze třikrát. Tentokrát ale našli dříve chybějící střeleckou mušku, nadělili Jihočechům pět gólů a skoro po měsíci se radovali z tříbodového vítězství po výsledku 5:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Chomutovský Štěpán Hřebejk mohl být po zápase s Budějovicemi spokojený.

Článek

Velkou zásluhu na chomutovském vzkříšení měl útočník Štěpán Hřebejk, autor dvou branek. „V řadě zápasů se štěstí přiklonilo k soupeřům, ale teď bylo konečně na naší straně. Skórovali jsme dvakrát v rozmezí necelé minuty a půl ve druhé třetině. Hodně nám ale pomohly i dva góly na začátku třetí části. To byly momenty, které nejspíš rozhodly. Hlavně jsme dali více než jeden gól. Odrážely se k nám puky a z naší hry muselo být patrné, jak toužíme vyhrát. Po těch porážkách je to velká úleva a jsme vděční za tři zlaté body," oddechl si zkušený forvard.

„Dva góly v jednom utkání beru pro sebe jako mimořádnou událost. Ale cennější je samotné vítězství, protože jsme konečně prolomili tu strašnou střeleckou produktivitu," usmíval se Hřebejk.

A těšilo ho, že se znovu prosadil proti mateřskému klubu. Chomutov totiž zdolal hokejisty Mountfieldu i potřetí v sezóně! „V Budějovicích jsem hokejově vyrůstal i naskočil do extraligy, takže jsem se chtěl vytáhnout. Spoustu tamních kluků znám, proběhlo ale jen menší popichování a vtipkování. Jsem rád, že se nám na Budějovice daří. Ale speciální přípravu jsme na ně neměli. Jen jsme věděli, že soupeř umí dobře hrát v oslabení a dovedou napadat v každé herní situaci," líčil Hřebejk.

Severočeši si dokázali poradit i s uznávaným budějovickým brankářem Jakubem Kovářem. „Však nám také kanonýr David Hruška říkal, že Kuba má vynikající statistiky a že bychom mu je mohli trošku zhoršit. Ale jinak je to pořád skvělý gólman. Prokazuje to už několikátý rok. Neřekl bych, že na něj existuje nějaký recept. Ten se těžko hledá a jsme rádi, že zrovna nám to proti Kubovi takhle vyšlo," dodal hokejista, který byl vyhlášen chomutovskou hvězdou zápasu.

Reklama

Související témata: