Hlavní obsah

Při absenci útočných opor jsme se semkli a bojujeme dál o desítku, říká pardubický Zohorna

Liberec

První extraligový zápas v novém kalendářním roce vyzněl pro hokejisty Pardubic, kteří v předehrávce 36. kola dominovali na libereckém ledě. Hosté udělali rozhodující krok k vítězství dvěma góly už na přelomu úvodní a druhé třetiny, v jejímž závěru přidali ještě třetí branku. Na snížení domácích ale Východočeši odpověděli gólovou pojistkou při soupeřově power-play.

Článek

Povedený duel sehrál Tomáš Zohorna, který proměněným trestným střílením otevřel skóre a dal si tak dárek ke čtvrtečním 25. narozeninám. „Ještě jsem k tomu byl třikrát vyloučený, takže to byl zápas se vším všudy. Ale jsem samozřejmě spokojený s výsledkem. Při nájezdu jsem si všiml, že gólman nechal v brance místo, proto jsem tam zkusil vystřelit a povedlo se to," líčil útočník.

Pardubičtí už nastupují bez zámořských útočných posil Hemského a Krejčího, navíc chyběl zraněný Bartek a brzy odstoupil Starý. „Tihle hráči dávali hodně gólů. Řekli jsme si, že se musíme při jejich absenci semknout a hrát dobře i dozadu. A v Liberci jsme dokázali potrestat i chyby soupeře. Bojujeme o posun do elitní desítky v tabulce," podotkl Zohorna.

Rolinek s mužstvem dál trénuje

Pardubický trenér Mojmír Trličík upřesnil důvody neúčasti některých hráčů: „Už minule nehrál zraněný bek Ďaloga. Bartek byl na magnetické rezonanci, která ukázala, že není nutný chirurgický zákrok, má poškozené koleno a snad to nebude dlouhodobá absence. Starý utrpěl zranění ruky po úderu do mantinelu, putoval hned na vyšetření do nemocnice. A máme obavy, aby to nebylo něco vážnějšího. Odstoupil i Radil a zůstalo nám devět útočníků, takže jsme hráli jen na tři útoky."

Ve hře zůstává návrat reprezentanta Rolinka. „Chodí s námi na led poté, co skončil v Ufě a vrátil se do Česka, ale v této chvíli nedokážu odhadnout, jestli začne za nás i hrát. Není to z jeho strany licitování," pravil Trličík.

Pardubice se bodově dotáhly na desáté Vítkovice a devátou Spartu. Boj o elitní desítku tak dál zůstává mimořádně dramatický. „Připravujeme se zodpovědně na každý zápas. Nic jiného nelze dělat, natož vyhlašovat plány. Může tam dojít k přesunům v tabulce i třeba kvůli posílením některých týmů do konce ledna. Proto odmítám prognózy, kdo zůstane ve skupině play-out," uvažoval kouč Pardubic.

Složité chvíle prožívá při současné liberecké krizi trenér Filip Pešán: „Neproměnili jsme vyložené šance, když střely do prázdné branky skončily na tyčkách. Na mužstvu leží psychická deka. V posledních třech kolech jsme vstřelili jen tři góly. V neděli nás čeká další klíčový zápas o šest bodů v Karlových Varech, kde už nesmíme prohrát."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články