Hlavní obsah

Hokejový útočník Bednář odejde do Bernu, zatím pokračuje ve Slavii

Praha

Hokejový útočník Jaroslav Bednář bude hrát švýcarskou ligu za Bern. Šestatřicetiletý hráč se domluvil s aktuálně čtvrtým týmem tamní soutěže a jedním z aspirantů na titul na spolupráci do konce sezóny s opcí na další rok. Zatím ale bude hrát za pražskou Slavii, do které se vrátil na konci listopadu, poté co předčasně ukončil angažmá v Luganu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jaroslav Bednář ze Slavie (vpravo) se raduje z gólu v derby proti Spartě.

Článek

"Zájem o něj mělo víc klubů, nakonec se Jarda rozhodl pro Bern i proto, že ho lákalo hrát ve špičkové organizaci, která má nejvyšší cíle," uvedl hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší na webu hokej.cz.

Bern na svých stránkách uvedl, že Bednář se k týmu připojí v momentě, kdy by skončila výluka zámořské NHL, nejpozději však 15. února.

"Domluvili jsme se s Bernem po dlouhodobém jednání. Měl jsme hodně nabídek, ale nakonec jsme se rozhodl pro Bern s tím, že pokud bude pokračovat výluka, budu ve Slavii až do poloviny února," řekl Bednář.

Pokud ale zámořská soutěž odstartuje, okamžitě zamíří do nového působiště. "Bylo by to tak i v případě, že by Bern měl hodně zraněných hráčů. Ale já myslím, že se v Americe nedomluví a ve Slavii ještě pár utkání odehraju," navázal.

Na působení v Bernu se těší. "Jejich zájem byl hodně velký a férový. Je to obrovský klub a na zápasy tam chodí 16 tisíc fanoušků. Poté co se mnou zametli v Luganu, tak bych je chtěl dostat do play off. Dalším cílem je s Bernem vyhrát titul," dodal Bednář, který v Luganu skončil na konci listopadu.

Do té doby bude Bednář nastupovat v extralize za Slavii, za kterou zatím odehrál 11 zápasů s bilancí osmi branek a tří asistencí. V dnešním zápase ji na ledě Kladna nevylepšil. Předznamenal ale klíčové okamžiky utkání, když zahájil povedenou část druhé třetiny zakončením do tyče. Pak Slavia díky trefám Petra Kuboše a Petra Kadlece rozhodla o výhře 2:0.

"Osobně jsme věděl, že vyhrajeme, od doby, kdy jsem sedl do autobusu. Věděl jsem ale, že nedám gól, protože jsem vyměnil starou hokejku za novou," prohlásil Bednář, který ví, že každý jeho další zápas ve Slavii může být v této sezoně také poslední.

Reklama

Související témata: