Hlavní obsah

Jágr chce za Kladno nastoupit ještě v úterý, i přes konec výluky

Aktualizováno

Šance hokejových fanoušků, že v této sezóně uvidí legendu Jaromíra Jágra v dresu Kladna, ještě žije. Zatímco ostatní čeští hráči už vzhledem k plánovanému konci výluky v NHL balí kufry, hvězdný forvard v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že by mohl nastoupit za Rytíře v úterním střetnutí proti Litvínovu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Spolumajitel a hráč Kladna Jaromír Jágr.

Článek

Čtyřicetiletý křídelník se chce rozloučit s kladenskými příznivci a svůj start proti Vervě nevyloučil. "Až si zjistím detaily, pokusím se hrát v úterý proti Litvínovu," řekl Jágr, který v nedělním duelu proti Plzni v sestavě Středočechů chyběl.

"Bylo mi řečeno, abych nehrál, tak jsem nehrál. Nechtěl jsem porušit nějakou smlouvu. Ale když to půjde, rád bych hrál v úterý. Do té doby si zjistím všechny informace a uvidím," sdělil dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Jágr v létě podepsal roční smlouvu s Dallasem, se kterým nyní podle všeho bude o možnosti hrát ještě jednou v extralize jednat. Dokud nebude nová kolektivní smlouva oficiálně podepsána, možnost hrát v Evropě existuje.

Majitelé klubů v Americe nejsou hloupí

V české nejvyšší soutěži se v neděli rozhodli nastoupit jen Michael Frolík za Chomutov a Vladimír Sobotka za Slavii. V KHL ale řada hráčů z NHL hrála, například Jevgenij Malkin se představil v dresu Magnitogorsku na ledě Slovanu Bratislava.

Bez ohledu na to, zda v úterý ještě jednou nastoupí, nebo ne, mohl Jágr konstatovat, že si zápasy v extralize užil. "Emoce jsou ale smíšené. Člověk si zvykl na tu pohodu tady, ale na druhou stranu odlétám do neznámého, kde jsem ještě nebyl," poukázal Jágr na letní změnu angažmá.

Čtyřicetiletý útočník uvedl, že počítal s tím, že výluka NHL v nejbližších dnech skončí. Proto, že se blížil klíčový den. Vedení kanadsko-americké soutěže tvrdilo, že pokud se nezačne hrát do 19. ledna, hrát už se nebude. "To by byli hloupí. Je to věc majitelů, ti vydělávají obrovské peníze na play-off, co si budeme namlouvat," vysvětlil Jágr. "Takže oni vlastně sehrají půlku zápasů a ta důležitá část sezóny jim tam zůstane," řekl.

Reklama

Související témata: