Hlavní obsah

Růžička zavelel, a tak Sobotka s Frolíkem jako jediní ještě nebalili do zámoří

Jan ŠkvorSport.cz

Když se v neděli krátce před polednem dozvěděli, že vedení NHL konečně našlo s hráčskou asociací společnou řeč a nová kolektivní smlouva byla stvrzena podpisy, rozhodli se, že do večerních extraligových zápasů již nezasáhnou. Všichni, až na slávistu Vladimíra Sobotku s chomutovským Michaelem Frolíkem, kteří ještě naposledy ukázali tuzemským fanouškům své hokejové dovednosti. Od příštího týdne už je budou moci obdivovat diváci v zámoří.

Článek

I Sobotka přitom ještě po obědě přemýšlel, že by proti Chomutovu již nenastoupil. Po debatě se slávistickým koučem Vladimírem Růžičkou ale bylo jasno. Tedy debatě... „Růža řekl, že určitě nastupuju, takže nebylo co řešit," usmál se Sobotka a svůj start telefonicky sdělil i Frolíkovi, svému nedělnímu protihráči.

„Zkonzultovali jsme to spolu a dohodli si, že ještě nastoupíme, protože aby třeba jeden hrál a druhý ne, by bylo blbý," potvrzoval Frolík, který byl zrovna s týmem Pirátů na cestě do Prahy. „Když už jsem byl v autobuse, nepřišlo mi rozumné, abych pak do zápasu nenaskočil," nenapadlo útočníka patřícího Chicagu, aby tým opustil uprostřed cesty, jako to učinilo českobudějovické duo Václav Prospal, Milan Michálek během přesunu na zápas do Zlína.

Nad zraněním nepřemýšlel. Jinak by přišlo

„Když zpráva o konci výluky přišla, přemýšlel jsem nejprve, kdy a jak budu balit," přiznával Frolík, že myšlenky na odpolední zápas na Slavii z hlavy vytěsnil. „Jak jsem ale vyjel na led, chtěl jsem dobře odehrát poslední utkání a rozloučit se výhrou, což bohužel nevyšlo," připomínal prohru nováčka soutěže 1:4.

Od startu oba neodradilo ani případné zranění, které by jim u zámořského zaměstnavatele mohlo nadělat problémy. „Nad tím nikdy nepřemýšlím. Kdybych to totiž udělal, určitě se v ten moment zraním," tvrdil Sobotka a přestože jej konec výluky v zámoří potěšil, herní vytížení, které zažíval ve Slavii, mu v St. Louis bude chybět.

Sobotka si dokázal, že body sbírat umí

„Za čtrnáct dní se totiž vrátím do role v třetí lajně, kde si odehraju svá oslabení. Ale uvidíme. Doufám, že se budu pořád zlepšovat a dokážu výkony, které jsem předvedl v extralize," přeje si Sobotka, kterému povedené intermezzo v české soutěži zvedlo sebevědomí. „Hlavně jsem rád, že jsem si zase dokázal, že umím nahrát na gól a i nějaký sem tam umím dát," připomíná svou bilanci deseti gólů a patnácti asistencí během sedmadvaceti duelů.

Teď už však svou pozornost upíná k cestě za oceán. „Poletím v úterý, nebo ve středu, protože mám informace, že by ve čtvrtek měly začít kempy," říkal Sobotka a plánoval si, jak se během pondělka rozloučí se svou rodinou a kamarády. „Já den odletu plánuju podobně. Za den jsem sbalený, nijak dlouho mi to trvat nebude. Na čtyři až pět měsíců, které mě v Americe čekají, to nebude až tak velké balení," zakončuje Frolík.

Reklama

Související témata: