Hlavní obsah

Liberec porazil Vary potřetí v sezóně stejným výsledkem. Snad nám to vyjde i napočtvrté, přeje si Čakajík

Josef PešoutSport.czPrávo

Pořádně zhluboka si v neděli oddechli hokejisté Liberce. Po deseti zápasech v nejvyšší soutěži se totiž opět radovali z tříbodového zisku. Navíc v Karlových Varech, které se v tabulce nacházely těsně před nimi. Vítězství na ledě Energie 3:1 bylo umocněno i tím, že Bílí Tygři postrádali v sestavě kapitána a vůdce Petra Nedvěda. Důležitý vyrovnávací gól hostů zařídil obránce Martin Čakajík. "Štěstí se přiklonilo na naši stranu," liboval si slovenský bek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Liberecký zadák Martin Čakajík (vlevo) se snaží zabránit ve skórování třineckému útočníkovi Jiřímu Hudlerovi.

Článek

Jak moc si vážíte vítězství v Karlových Varech?Pro nás to bylo ubojované utkání, které jsme zvládli. Štěstí se přiklonilo na naši stranu. Jsme za to vděční, protože po předešlém zápase s Pardubicemi nebyla naše situace optimální. Je zajímavé, že jsme nad Vary vyhráli potřetí stejným výsledkem. Jen si přejme, aby toto klišé vydrželo i ve čtvrtém vzájemném duelu. Ale to je ještě daleko.

Po zápase panovala ve vaší kabině obrovská radost. Čím to?Měli jsme k tomu důvod. Vždyť předtím jsme za tři body nevyhráli už deset kol. To čekání bylo dlouhé a přišlo v pravý čas. Brali jsme to jako úlevu. Jednak jsme zdolali nebezpečného soupeře, který se pohybuje kolem nás v tabulce, a pak nám to vítězství pomohlo, abychom opustili poslední příčku. Takže jsme si trošku víc zakřičeli, ale víme, že jeden úspěšný zápas v kontextu celé sezóny zase tolik neznamená.

Jak tedy vnímáte situaci v tabulce?Když jste na dně, je to psychicky svazující. Ale člověk se snaží na to nemyslet. Musí se soustředit na svůj výkon. Extraliga je pořád vyrovnaná a stát se může cokoliv. Nezbývá, než bojovat naplno až do konce.

Přitom vám souběžně chybějí v sestavě ofenzivní opory Nedvěd, Kudrna a Pospíšil. Je těžké hrát bez nich?Jsou to nesmírně zkušení hráči, kteří když jsou na ledě, určují ráz naší hry. Ve Varech jsme při jejich absenci uspěli, ale dobře si uvědomujeme, že s jejich přítomností můžeme být ještě silnější. Petr Nedvěd by měl v úterý proti Brnu už nastoupit a snad se postupně uzdraví i momentálně marodící Jarda Kudrna s Tomášem Pospíšilem.

Reklama

Související témata: