Hlavní obsah

Jsme poslední, ale níž už padnout nemůžeme, říká karlovarský střelec Pech

Karlovy Vary

Nepříliš vydařený vstup do nového kalendářního roku zažívají hokejisté Karlových Varů. Spadli až na poslední příčku tabulky, když neuspěli v Chomutově ani doma s Libercem. „Níž už ale padnout nemůžeme,“ tvrdí nejlepší karlovarský střelec Lukáš Pech v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lukáš Pech (vlevo) už si souboj s Jaromírem Jágrem nezopakuje.

Článek

Co bylo důvodem porážky s Libercem 1:3?

Bohužel jsme neproměnili vyložené šance. Při jednobrankovém vedení jsme nedokázali přidat druhý gól, začali jsme vymýšlet neúčinné akce. A místo navýšení náskoku jsme inkasovali třikrát v řadě. Soupeř se dostával do přečíslení a skóre otočil.

Jak vnímáte pád na poslední místo v tabulce extraligy?

I když jsme věděli, že v případě porážky klesneme na dno, bral jsem zápas jako každý jiný. Nervozita není přece na místě, protože liga je dlouhá a situace v tabulce se často mění. Jsme sice poslední, ale níž už padnout nemůžeme. Chceme zapracovat na tom, abychom se znovu zvedli jako mužstvo.

Jaká je atmosféra v klubu?

Nevím, jestli se bude něco dít, nebo ne. Hokej je i o štěstí, které nám chybí.

Nenastalo v týmu uspokojení poté, co jste nedávno deklasovali Brno?

S tou Kometou nám to do soupeřovy branky napadalo, ale nemyslím si, že bychom nějak usnuli na vavřínech.

Co očekáváte od dalšího programu?

Že uhrajeme co nejvíce bodů. V úterý jedeme do Budějovic a pak máme dvě utkání doma. Potřebujeme udělat nějakou vítěznou sérii, což se ale kromě vedoucí Plzně nikomu příliš nedaří.

Je pro vás výhodou, že Budějovice i Kladno přišly o největší hvězdy Michálka, Prospala, Hanzala, resp. Jágra, Plekance a Tlustého, kteří odcházejí z extraligy do NHL?

Musíme se soustředit hlavně na sebe a neupínat se k tomu, že soupeř bude oslabený. Za nás body nikdo jiný nezíská, ale jen my sami. A z toho hodláme vycházet.

Reklama