Hlavní obsah

Chomutov - Vítkovice 2:5Chomutov prohrál s Vítkovicemi a klesl na poslední místo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Roman 0 : 1
6. Klimek 0 : 2
15. Ujčík 0 : 3
27. Svačina 0 : 4
36. Zálešák 1 : 4
53. Sikora 2 : 4
60. Burger 2 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Chomutova prohráli v 38. kole extraligy s Vítkovicemi 2:5 a opět klesli na poslední místo tabulky. Hosté o své výhře na ledě nováčka soutěže rozhodli už v první třetině, ve které si vypracovali tříbrankové vedení.

Článek

V úvodu zápasu byli lepší hosté, kteří dali domácím lekci z efektivity. Z pěti střel do 15. minuty dali tři góly a vyhnali domácího Kostúra z branky. Vedení se ujali již po 62 sekundách hry, když Huna zpoza branky našel úplně volného Romana a ten s přehledem domácího brankáře prostřelil.

V 6. minutě Kudělka našel krásnou přihrávkou na modré čáře najetého Klimka, který se sám před brankářem nemýlil. Třetí gól padl po špatné rozehrávce domácích, čeho využil Ujčík a vymetl horní růžek. Za domácí měli vyložené příležitosti Hromas a Sikora, když prvně jmenovaný šel sám na Málka, ale ten ho vychytal. Sikora v 11. minutě trestuhodně přestřelil prázdnou bránu.

Na čtyřbrankový rozdíl upravil v 27. minutě hostující Svačina, kterého domácí obrana nechala úplně osamoceného před Řehořem, jenž po třetím gólu nahradil Kostúra. Jeho střelu brankář vyrazil, ta se ale odrazila vysoko nad a dopadla za jeho záda. Domácí upravili skóre v přesilovce pět na tři, když Zálešák přihrával přes brankoviště a hostující obránce puk srazil za Málka. V pokračující přesilovce pět na čtyři, když si odpykával trest Strapáč, měl velkou příležitost po střele Pulpána Důras, ale Málek jeho dorážku z bezprostřední blízkosti vytěsnil betonem.

V závěrečné třetině Vítkovice až do 53. minuty kontrolovali průběh hry, pozorně bránili střední pásmo a domácích nepouštěli do střeleckých příležitostí. Pak se ale prosadil Sikora, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Domácí si vytvořili velký tlak, největší příležitost měl Hruška, kterého ale Málek lapačkou vychytal. V další šanci Hromas nedokázal na třikrát překonat hostujícího brankáře. Na konečných 5:2 pro hosty upravil při power play Pirátů Burger.

38. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Zálešák (Pulpán), 53. Sikora (Macháček) - 2. Roman (Svačina, Huna), 6. Klimek (Kudělka), 15. Ujčík (R. Hruška, Malík), 27. Svačina (Roman), 60. Burger (Malík). Rozhodčí: Minář, Turčan - Kostka, Lhotský. Vyloučení: 6:9, navíc Sikora - Strapáč oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2769.
Chomutov: Kostúr (15. Řehoř) - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Pavlas, Macháček, Rutta, Trefný - Lušňák, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Zálešák, Kůs - Důras, Sikora, Hromas - Račuk, Gajovský, K. Ton. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.
Vítkovice: Málek - Barinka, Kudělka, Sloboda, Rehák, Malík, Stehlík, Voráček - Klimek, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Ujčík, R. Hruška, Strapáč - Kucsera, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Reklama