Hlavní obsah

Jágr se podíval na tabulku a spěchal na stadión. Chtěl jsem mít čisté svědomí, vysvětloval

Michal OsobaPrávo

Ještě dvě a čtvrt hodiny před zápasem s Litvínovem Jaromír Jágr doma pospával a na kladenský stadión se chystal maximálně v civilu. Jenže po probuzení rázně změnil plány: ještě jeden zápas za Rytíře! Dvěma asistencemi jim pomohl k výhře 3:2 nad Litvínovem.

Článek

Kdy jste se definitivně rozhodl nastoupit?

Nebyl jsem na zimáku tři dny, chtěl jsem si odpočinout, netrénoval jsem. Navíc mám problémy se spaním, v noci jsem vzhůru a ve dne spím, což je na druhou stranu výborný, že už to nebudu muset otáčet v Dallasu… Když jsem se ve čtvrt na čtyři probudil, myslel jsem, že ani nevstanu. Pak jsem se podíval na tabulku, viděl, jak je to vyrovnané, a rozhodl se hrát. Abych neměl výčitky svědomí, že jsem neudělal maximum. Kdyby se nepostoupilo do play-off, tak by mě to mrzelo.

Konzultoval jste svůj start s vedením Dallasu?

To nemusím s nikým konzultovat, smlouva ještě není podepsaná, bude až v sobotu. Kdybych to věděl, hrál jsem i v neděli v Plzni. Jde jen o to, abych se zbytečně nezranil.

Nemáte obavy z reakce klubu? V pondělí vám doporučovali nenastoupit…

Mám jít trénovat nebo hrát? Každý zápas je lepší než trénink. Já nic špatného neudělal, kdybych šel večer trénovat s vestou, tak je větší riziko, že se něco stane.

Do zápasu jste se ale zapojil až v páté minutě.

Já chtěl hrát jen přesilovky, ale když jsem viděl ty dnešní rozhodčí… (směje se) Ne, že by byli špatní, ale já čekal, že zasáhnou do hry dřív. Když se skoro nic nepískalo, tak jsem se rozhodl hrát i normální střídání.

Na ledě příliš nebylo znát, že jste v posledních dnech netrénoval…

V první třetině jsem se cítil dobře, pak už jsem tlačil čas dolů a on vůbec nechtěl jít.

Kdy se přesouváte do zámoří? V pátek ve Varech už podobné překvapení nechystáte?

To už bych nestihl, v sobotu začíná kemp. Poletím na poslední chvíli, není rozdíl se připravovat tady a tam. Dallaský čas už mám stejně natrénovaný…

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice