Hlavní obsah

Čeká Kladno po Jágrovi temno? Žádný strach, uklidňuje fanoušky odlétající Jaromír

Kladno

Hokejové Kladno začíná datovat období po Jágrovi. Hrající majitel klubu coby symbol příjemného efektu zámořské výluky v podobě přívalu pětice posil už se chystá zpátky za oceán a Rytíři se musejí spolehnout výhradně na vlastní síly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Jágrova kouzla už Kladno nebude moct spoléhat.

Článek

Výchozí pozice je více než slušná. Kladno má na páté příčce tabulky na aktuálně jedenácté České Budějovice třináctibodový náskok, což se jeví jako dostatečný předpoklad pro udržení si pozice alespoň v předkole play off.

Do konce základní části ale zbývá ještě čtrnáct utkání a proti kladenským ambicím mluví rozsáhlá marodka. Poté, co z kvinteta Tomáš Kaberle, Marek Židlický, Jiří Tlustý, Tomáš Plekanec, Jaromír Jágr už v dresu Rytířů nikdo nezbyl, by se přitom zkušenosti hráčů jako Pavel Patera nebo Jan Hlaváč velmi hodily…

Bude trénovat hlavně sebe

Jágr však o osud týmu obavy nemá. „Bude to dobré, žádný strach,“ tvrdil po svém rozlučkovém duelu s Litvínovem. Teď už bude kladenské snažení sledovat jen na dálku, aspoň co mu čas dovolí. „V Dallasu ale budu muset trénovat hlavně sebe,“ směje se.

Optimismus mu dodává naděje na brzké uzdravení indisponovaných opor. „Kluci se postupně vracejí. Nesmíme zapomenout, že vypadlo z prvních dvou lajn pět kluků a naše vlastně čtvrtá formace teď hraje jako první,“ připomíná Jágr. „Vedou si dobře, je to ovšem pro ně obrovský rozdíl,“ říká.

Marodka se vyprazdňuje

V úterý už po více než dvou měsících promaroděných s naštípnutou kostí v kotníku naskočil útočník Jakub Valský, i když bolest stále ještě pociťoval.

V pátek v Karlových Varech už by měli v sestavě Rytířů nastoupit útočník Miloslav Hořava i obránce Libor Procházka. V neděli se vrátí ze zámoří od rodiny Jan Hlaváč, ale stihne zřejmě až další zápas.

U dalších hráčů bude čekání na návrat delší. „U Pavla Patery to bude ještě asi na týden, to se nedá urychlit,“ připomíná kladenský asistent Jiří Kopecký zlomenou ruku kapitána.

„Macholda má buď prasklý meniskus, nebo natržený vaz v koleni, s ním to nevypadá dobře, delší bude i Dragounova absence s krevním výronem ve stehně,“ předpokládá Kopecký.

Reklama

Související témata: