Hlavní obsah

Piráti se pokusí Frolíka nahradit kolektivním pojetím. Na první místo stavím bojovnost, říká trenér Antonik

Josef PešoutSport.czPrávo

Především nedostatek koncentrace vyčítal trenér chomutovských hokejistů Mikuláš Antonik svým svěřencům po porážce s Vítkovicemi 2:5. „Hráči si musí hlavu i tělo připravit na každé utkání. Jsou to profesionálové a není možné, abychom rychle inkasovali tři góly. Stalo se nám to i předtím na Slavii,“ mínil kouč posledního celku tabulky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Chomutova Mikuláš Antonik.

Článek

Kormidelník Pirátů litoval ztráty lídra týmu Michaela Frolíka, jenž se vzhledem k plánovanému konci výluky v NHL vrátil za oceán. Čtyřiadvacetiletý forvard, jenž v zámořské soutěži hájí barvy Chicaga, oblékl dres extraligového nováčka ve 32 zápasech. Celkem si připsal na konto 24 bodů za čtrnáct gólů a deset asistencí.

„Už od listopadu jsme se s ním bavili na téma, že stávka v NHL může skončit a že tudíž o něj přijdeme. Takže jsme s tím museli počítat a vážíme si toho, že za nás hrál až do začátku ledna," uvedl Antonik.

Chomutovští si momentálně lámou hlavu nad tím, jak lídra mužstva nahradit. „Bude to těžké. Uvidíme, jestli najdeme nějaký způsob, jak si s jeho odchodem poradit. Každopádně se ale musíme pokusit odpíchnout od kolektivního pojetí. Na první místo stavím bojovnost. A přál bych si, aby z toho vyplavaly i kvalitní výkony jednotlivců. Hodily by se nám i nějaké posily do ofenzivy, což je ale otázka jednání," pravil trenér.

Antoník: V Litvínově nesmíme zmatkovat

Za Severočechy nastupovali i další dva borci z NHL, kteří se ale neprosadili tolik jako Frolík. „Obránce Jurčina nebyl výrazný, přesto v několika zápasech odvedl maximum. A u útočníka Chimery to byla jen epizoda, protože se v týmu ani v extralize vůbec neaklimatizoval," prohlásil Antonik na adresu zámořských posil.

Chomutovští se pečlivě připravují na páteční derby v Litvínově. „Čekám především bojovný zápas v intencích těch předchozích. Hlavně nesmíme zmatkovat a hodně bude záležet, jestli se nám uzdraví někteří marodi. Nemůžeme tam jet se strachem," dodal kouč nováčka.

Reklama

Související témata: