Hlavní obsah

Vítkovický střelec Huna není k zastavení aneb Ruda z Liptova baví Ostravu

Vladimír KolářPrávo

Ruda z Ostravy baví na jevištích a v éteru, Ruda z Liptova zase baví ostravské hokejové fanoušky. V posledních jedenácti extraligových utkáních vstřelil vítkovický útočník Rudolf Huna 11 gólů. A další tři na konci roku v Davosu na Spenglerově poháru.

Článek

„I já bych rád věděl, co se to se mnou stalo," pousmál se Rudolf Huna po klání s Libercem. V úvodních 26 extraligových utkáních se totiž 32letý křídelní útočník trefil jen třikrát. K páteční vysoké výhře 7:1 Huna přispěl možná klíčovým gólem na konci první třetiny. Vítkovice nabudil, protože jejich vedení se zvýšilo na tři branky a Libercem situace zacloumala jako každá trefa do šatny.

Když rodák z Liptovského Mikuláše uslyšel narážku, že možná mu pomáhá slovenská hokejová hymna „Nech, Bože, dá!", kterou dýdžej v ČEZ Aréně zařadil do repertoáru, zakabonil se. „Já s tím nemám nic společného. Ani nejsem věřící. Vím akorát, že ta písnička je hymnou od roku 2002, kdy se Slovensko stalo ve Švédsku mistrem světa."

Rozhovor se pak vrátil na vážné téma. „Daří se týmu, daří se i jednotlivcům. To je zákonité. Dobré je, že v jednom zápase potáhne jedna pětka a v následujícím zase jiná," podotkl Huna.

Reklama

Související témata: