Hlavní obsah

Bod z Litvínova je zlatý, tvrdil brankář Svoboda po třetí porážce Plzně v řadě

Litvínov

Potřetí v řadě prohráli hokejisté Plzně v extralize, což se jim v sezóně předtím ještě nestalo. Přesto si lídr soutěže udržuje na špici tabulky výrazný bodový odstup před svými pronásledovateli. Západočeši přišli o vítězství v Litvínově až při neúspěšných samostatných nájezdech.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Plzeňský brankář Adam Svoboda.

Článek

„Poslední tři zápasy byly z naší strany jalovější. Nebylo to, na co jsme zvyklí. Na sever Čech jsme jeli s cílem bodovat a dojít aspoň k remíze po prodloužení, takže i ten bod je zlatý. Shodli jsme se na tom v kabině hned po zápase," líčil plzeňský brankář Adam Svoboda.

Ze současné neúspěšné minisérie nedělá gólman vědu. „Nikdo nemohl čekat, že neprohrajeme padesát kol. To není v tak náročné soutěži možné. Dalo se tušit, že nějaké porážky asi přijdou. Poznáváme, že se v poslední době soupeři na nás dokážou připravit," přemítal Svoboda, který ale prokazuje stabilní formu. „Musím dřít, jak to jde. Kluci v obraně mi parádně pomáhají a patří jim dík. Vyškrábal jsem se po zádech týmu, který v té chvíli šlapal. A snažím se mužstvu vrátit důvěru tím, že nebudu dostávat góly. Místo Jirky Marušáka, který odešel do Pardubic, přišel David Havíř z Liberce, který byl v Plzni krátce už loni a znám ho i z Pardubic. Ta výměna třeba bude pro oba potřebným oživením," vykládal brankář Západočechů.

Na play-off v Plzni ještě nemyslí. „Na to je ještě brzy. Nejprve si odpočineme a přichystáme na další zápas. To, že máme na dosah Prezidentský pohár pro vítěze základní části, neřešíme," tvrdil Svoboda.

Lukeš opět rozhodl

O skalp Plzně se rozhodujícím proměněným nájezdem postaral litvínovský útočník František Lukeš. Na svém kontě má už 19 gólů. Jaké pro něj bylo zahajovat nájezdy? „Jel jsem na penaltu jako první, ale vůbec mi to nevadí, protože jsem na to zvyklý. Většinou se dívám, kde má gólman místo. Tentokrát ho měl nad vyrážečkou. Důležité ale bylo, že náš brankář Pavel Francouz chytil dva nájezdy a na třetí plzeňské trestné střílení už nedošlo," podotkl kanonýr Severočechů.

Nedávno rozhodl při nájezdech i duel s Třincem. „To byl otevřený dynamický hokej s mnoha góly, s Plzní to byla spíše obranná partie, místy plácaná a boj o každý metr ledu bez šancí. Ale neměli jsme respekt ze žádného soupeře. Dva body s Plzní jsou cenné a při větším štěstím jsme mohli mít i tři. Doma hrajeme výborně a ještě potřebujeme sbírat body i venku," mínil Lukeš.

Reklama

Související témata: