Hlavní obsah

Obránce Fischer se těší na extraligovou premiéru

Hokejový obránce Jiří Fischer se v úterý připojil k extraligovému týmu Liberce a těší se na svou premiéru v tuzemské nejvyšší soutěži. Čtyřiadvacetiletý hráč Detroitu měl Bílé Tygry posílit již na začátku sezóny, ale zabránilo mu v tom zranění ze Světového poháru. Po doléčení ramena je nyní připraven pomoci Severočechům k historickému postupu do play-off.

Článek

"Jestli budu hrát už v pátek proti Plzni, to opravdu netuším. Záleží na rozhodnutí trenéra. Každopádně se na zapojení do hry hrozně těším, chybělo mi to," řekl novinářům odchovanec berounského hokeje.

Posila během výluky v NHL měla podle původního plánu už dnes vpodvečer v Liberci trénovat, ale zdržela se. Trenérovi Josefu Palečkovi bude k dispozici až ve středu. Fischer se dnes ještě připravoval s prvoligovým Berounem, aby pak mohl vyzvednout na letišti v Praze-Ruzyni přítelkyni, která dnes přiletěla ze Spojených států.

Fischer věří, že bude v novém působišti slavit postup do play-off. "Výsledky Liberce v extralize jsem podrobně sledoval a boj o play-off vidím optimisticky, i když teď je tým až osmý. Až se vrátí další zranění hráči, bude to podle mého názoru opravdu silné mužstvo," řekl hokejista, který má na kontě vítězství ve Stanleyově poháru i sedm reprezentačních startů, extraligu však okusí poprvé.

Zranil se při střetu s Lemieuxem

Právě první reprezentační akce, Světový pohár, skončila pro Fischera nešťastně. Z prohraného semifinálového utkání s Kanadou musel těsně před koncem třetí třetiny odstoupit, když po střetu s kanadským kapitánem Mariem Lemieuxem utrpěl vážné zranění ramena. Na léčení zůstal v Detroitu, kde pak chodil v době rekonvalescence na led se spoluhráči, kteří jsou zatím bez jiného angažmá.

"O tom, že mohu odletět do Česka a hrát tady, rozhodl minulou středu klubový doktor Detroitu Red Wings," řekl Fischer. "Záleželo přitom i na konzultaci s tamním specialistou na zranění ramen, který má pod kontrolou také místní hráče amerického fotbalu, a s kondičním trenérem Red Wings. Já osobně se cítím dobře. Operaci jsem absolvovat nemusel, i když není vyloučeno, že při dalších potížích by k ní kdykoli v budoucnu mohlo dojít."

Reklama

Související témata: