Hlavní obsah

Dominik Hašek plánuje návrat do extraligy!

PRAHA

Po odchodu Jaromíra Jágra do ruského Omsku by česká extraliga mohla mít v nejbližších dnech další hokejovou superhvězdu. Český brankář a další z hrdinů olympijského Nagana Dominik Hašek prý uvažuje o návratu do domácí soutěže kvůli výluce v NHL. Gólman patřící v zámoří Ottawě se rozhodne po turné hvězd NHL, ve kterém bude účinkovat.

Článek

V rámci evropského turné hvězd z NHL by měl 39letý Hašek představit 13. prosince i při exhibici v Plzni. V nejvyšší české soutěži se slavný gólman objevil naposledy v lednu 1995, kdy během předchozí stávky v NHL odchytal dva zápasy za rodné Pardubice.

"O extralize už jsme spolu mluvili. Musí si to promyslet. Rozhodnutí padne až po prosincové exhibici," řekl deníku Sport Haškův agent Jaromír Henyš. "Myslím, že o něho bude zájem. Spartou počínaje a Třincem konče," uvedl Henyš.

Místo "Břízky" bude "Dominátor"?

Pražskému klubu by Hašek pomohl vyřešit potíže s obsazením brankářského postu, které přineslo zranění Petra Břízy. Haškův vrstevník si natrhl postranní vaz v levém kolenu a několik týdnů nebude vedoucímu týmu extraligy k dispozici.

Henyš už podle svých slov zjišťoval, zda by mohl Hašek ve Spartě zakotvit. "Pár informativních schůzek proběhlo. Nepustím se ale do ničeho, dokud mi Dominik neřekne, abych jednal," zdůraznil.

"Víme, že se Hašek vrací. Víc to nechci komentovat. Je ale pravda, že nás všechny věci týkající se brankářů teď enormně zajímají," řekl Sportu ředitel Sparty Luboš Koželuh.

Na sezónu se připravoval tvrdě

Jeden z nejlepších brankářů historie, který získal v NHL řadu individuálních ocenění, odchytal za uplynulých dva a půl roku vinou zdravotních problémů jen čtrnáct soutěžních zápasů. Po dubnové operaci třísel se však tvrdě připravoval na návrat do NHL. "Nechce, aby celá ta dřina byla zbytečná," uvedl Henyš, podle kterého Hašek neuvažuje o angažmá v jiných evropských ligách.

Reklama