Hlavní obsah

Zápas jsem si vychutnal do poslední minuty, liboval si Šagát po vítězném debutu v dresu Chomutova

Josef PešoutSport.czPrávo

Ukončit sérii čtyř zápasů bez bodového zisku se povedlo hokejistům Chomutova proti úřadujícímu mistrovi z Pardubic. Na vítězství aktuálně posledního celku tabulky 4:3 se asistencí na rozhodující gól podílel i slovenský útočník Martin Šagát, který přišel do kádru nováčka soutěže na hostování právě z východočeského klubu. A premiéru v novém dresu si tak odbýval zrovna proti ještě nedávným spoluhráčům.

Foto: piratichomutov.cz

Radost chomutovských hokejistů.

Článek

Šagátova přítomnost v chomutovském souboru přinesla Severočechům zlomení zmíněné černé šňůry. V čem je hráčovo kouzlo? „Vůbec bych ten výsledek nespojoval s tím, že jsem naskočil do sestavy. Ale všiml jsem si, že jsme hráli dobře v oslabení a dopadlo to výborně i z pohledu útočné efektivity," mínil Šagát.

„Nejvíce si cením tří bodů, které jsme nutně potřebovali. A nezáleží na tom, že jsem nahrával Štěpánovi Hřebejkovi na vítěznou branku. Měl bych stejnou radost, kdyby mu tu situaci připravil i někdo jiný z mužstva. Věděl jsem, že Chomutov nebyl až do tohoto zápasu v nejlepší pohodě, takže snad získáme sebevědomí. Pardubické kluky znám. Ještě před týdnem jsem s nimi trénoval. Navíc s brankářem Vláďou Koutským jsem hrál do loňska za Ústí v první lize. Na konci zápasu jsem mu mohl dát gól, to by byla třešnička na dortu," líčil s úsměvem útočník, který byl často na ledě.

„Utkání jsem si vychutnal do poslední minuty. Vážím si toho, že zůstávám v extralize, i když jsem musel hned v chomutovské kabině zaplatit zápisné. A ještě mě čeká zajištění nějaké svačinky za tu výhru. Ale to k hokeji patří," podotkl Šagát.

„Cítím se dobře, protože jsem poctivě trénoval a snažím se adaptovat do týmu, který bojuje o únik z barážových příček. K ještě větší jistotě by mi jistě pomohly vstřelené góly. V Pardubicích jsem moc kanadských bodů nesbíral a dopadlo to mým odchodem na hostování. Ale už se v tom nechci pitvat, respektoval jsem rozhodnutí pardubického manažera i trenéra," dodal slovenský forvard.

Pardubičtí si při velké marodce vypůjčili z prvoligového Havlíčkova Brodu útočníka Lukáše Endála, který svůj debut hned ozdobil gólem. A to do sítě týmu, jemuž ještě na jaře pomáhal v baráži k postupu do extraligy. Předtím ale hrál nejvyšší soutěž za Slavii. Poprvé se za Pardubice trefil i slovenský forvard Rastislav Tybor, hrající teprve čtvrtý zápas v extralize po příchodu z Trenčína.

Reklama