Hlavní obsah

Byl jsem nervózní jako mladík, svěřil se Endál při premiéře v týmu Pardubic

Josef PešoutSport.czPrávo

Pikantní nádech měl pro hokejového útočníka Lukáše Endála extraligový duel v Chomutově, kde v pátečním večeru prohrál tým Pardubic 3:4. Zkušený forvard, zapůjčený z prvoligového Havlíčkova Brodu, si odbýval premiéru v dresu východočeského týmu právě proti celku, jemuž na jaře pomáhal k postupu do extraligy. Endál sice vstřelil gól, ale na bodový příspěvek to nestačilo.

Foto: piratichomutov.cz

Radost chomutovských hokejistů.

Článek

„Nemyslím si, že bychom hráli nějak špatně. Bohužel jsme nezachytili začátek a pak jsme museli dotahovat dvoubrankové manko. Navíc jsme měli víc smůly a inkasovali jsme nešťastné branky," mínil Endál.

Jak se mu zamlouval debut v Pardubicích? „Opravdu jsem to nečekal a vážím si toho, že tady mohu být. A že to vyšlo zrovna na zápas v Chomutově, bylo zvláštní. Lidi mě tady znají. Každý se se mnou chtěl pobavit. A byl jsem z toho nervózní, jako když jsem v devatenácti letech přišel do Slávie," líčil útočník.

Druhý zápas za Pardubice odchytal brankář Vladislav Koutský, povolaný z hostování v Ústí nad Labem. „Můj návrat je způsoben tím, že pardubický klub má potíže s gólmany. Ale nebylo pro mě těžké přeorientovat se z první ligy na extraligu. V ní jsou hráči šikovnější, často střílejí, takže musím být pořád ve střehu," uvažoval Koutský.

Porážka v Chomutově ho mrzela. „Zvlášť proto, že jsme neuspěli stejně jako předtím proti Liberci," podotkl gólman.

Zajímavostí je, že si vyzkoušel extraligu proti týmům, jimž hrozí baráž. „Je to předčasné, ale domnívám se, že kdybychom se s Ústím dostali do barážových bojů právě proti Chomutovu a Liberci, dalo by se s nimi hrát. Ale třeba to obsazení bude úplně jiné," usmál se Koutský.

Asistent Pospíšil: Začali jsme bojovat pozdě

Jeden z asistentů trenéra Pardubic David Pospíšil si zvyká na novou pozici poté, co extraligu předtím hodnotil jako spolukomentátor v televizi. „Začali jsme bojovat v Chomutově až potom, co jsme prohrávali o dva góly. Nám se to stává poněkolikáté za sebou, jako bychom měli v hlavách nějaký blok. Mrzí nás, že jsme zápas nedotáhli aspoň do prodloužení," pronesl Pospíšil.

Proti Pardubicím hrál i Šagát, jehož úřadující mistr uvolnil před týdnem právě do Chomutova na hostování. „Ve startu ve vzájemném zápase jsme mu nebránili žádnou klauzulí při dohodě mezi kluby, i když jsme tušili, že se bude chtít vytáhnout. Je to perfektní kluk a přejeme mu prosazení v extralize. Škoda, že nám chybí Tomáš Rolinek, který laboruje se zraněnou nohou. Stál při zápase vedle mě na střídačce a také bychom rádi věděli, kdy se vrátí na led," dodal asistent.

Reklama

Související témata: