Hlavní obsah

Bez gólů těžko vyhrajeme, posteskl si liberecký Bulíř

Po debaklu 1:8 na ledě pražské Sparty neuspěli liberečtí hokejisté v extralize ani doma proti Českým Budějovicím. Severočeský tým se tak dál krčí v nejspodnější části tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř z Liberce (uprostřed) a Lukáš Krenželok a brankář Miroslav Kopřiva ze Slavie.

Článek

„Na našem menším kluzišti se hraje spíše defenzivnější a opatrnější hokej, není tam tolik prostoru. Ale na to se nevymlouváme. Dobře víme, že potřebujeme dávat góly, protože s nulou těžko vyhrajeme," říkal útočník Michal Bulíř po porážce 0:2 s Jihočechy.

Hlavně závěr zápasu po dvou inkasovaných brankách byl pro tápající liberecký tým psychicky náročný. „Pro nás je složitá už celá sezóna. Většinou dostaneme první gól a musíme dohánět manko. I proti Budějovicím jsem měl také šanci ke skórování, ale puk mi odskočil a trefil jsem jen beton brankáře Kováře," rozebíral forvard.

Uvědomuje si tíživou situaci týmu. „Nesbíráme body a pohybujeme se na spodku tabulky. Teď už si těžko můžeme říkat, že se to všechno na konci sezóny zlepší. Máme už velkou ztrátu na desáté místo. Musíme se soustředit hlavně na vlastní výkony a více se tlačit do branky. A také nás mrzí negativní reakce části libereckého publika na adresu trenéra. To mužstvu nepomáhá," uvažoval Bulíř.

Rozpačité pocity neskrývá ani další liberecký útočník Tomáš Filippi: „Nosíme v hlavách, že nám uniká elitní desítka. Moc velká šance už neexistuje. Přesto nesmíme předem rezignovat a zkusíme bojovat dál. Sezónu jsem si po příchodu do kádru Bílých Tygrů představoval jinak. Ve dvaceti letech prožívám asi smolný hokejový rok."

Ve čtvrtek čeká na liberecké hokejisty zápas v Chomutově. Střetnou se poslední a předposlední celek tabulky. Přičemž oba týmy se už v této době snaží vyhnout pozicím, které by znamenaly účast v baráži o udržení. „Bude to utkání ve smyslu buď anebo. Musíme urvat tři body," zakončil Filippi.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice