Hlavní obsah

Mám představu, jak uniknout ze současné tíživé situace, říká nový kouč libereckých hokejistů Hynek

Liberec

Nové angažmá našel v pondělí hokejový trenér Pavel Hynek. Kouč, který loni na jaře dovedl Pardubice k mistrovskému titulu a v průběhu letošní sezóny Tipsport extraligy byl z téhož týmu odvolán, převezme v úterý trápící se Bílé Tygry z Liberce! Pod Ještěd přichází s jediným cílem: vyhnout se baráži o udržení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nový trenér libereckých hokejistů Pavel Hynek.

Článek

Pro Hynka, jenž počátkem ledna oslavil třiačtyřicáté narozeniny, se otvírá nová extraligová štace. V nejvyšší české soutěži už vedl jako hlavní trenér Plzeň, Spartu, Karlovy Vary a naposledy zmíněné Pardubice. Jako asistent působil kromě Sparty i v Litvínově (s Františkem Výborným) a ve Znojmě (s Václavem Sýkorou). Dále působil v prvoligovém Ústí nad Labem a také Slovanu Bratislava ve slovenské nejvyšší soutěži.

„Těch působišť je dost a ani je nepočítám, to je spíš práce pro média a statistiky. Beru to tak, že přicházím do dalšího klubu, abych mu pomohl," svěřil se Hynek v rozhovoru pro Sport.cz. A přiznal, že rychlý nástup do Liberce neměl příliš v plánu.

„Po nuceném odchodu z Pardubic jsem odpočíval, a spíše jsem se smířil s tím, že si trenérské volno protáhnu až do května. Tedy do zahájení letní přípravy extraligových klubů. Jenže situace se vyvinula tak, že nyní nastupuji k Bílým Tygrům. Během pondělí kolovaly velké spekulace o mém příchodu do Liberce a mohu vám potvrdit, že jsem nabídku přijal," uvedl novopečený liberecký kouč.

V pondělí si balil věci

Nechtěl ale prozradit nic bližšího o zájmu ze strany vedení severočeského klubu. „Už není důležité, kdy mě vedení kontaktovalo. Nebudu jednání rozpitvávat, protože to není seriózní vůči bývalým trenérům. Faktem je, že jsem si v pondělí balil doma věci, abych se mohl přesunout do Liberce. Chci se hned soustředit na práci a první tréninky s týmem," vykládal Hynek, který nejde k úplně neznámému mužstvu.

„Ale je pravda, že se od loňského play-off dost obměnilo. Viděl jsem Bílé Tygry nejen při vzájemných zápasech s Pardubicemi na začátku této sezóny, ale pak i v televizních utkáních. Mám představu, jak uniknout ze současné tíživé situace. Jinak bych do toho nešel. Hodlám si poctivě promluvit i s odvolaným kolegou Pešánem," naznačil, že ho zajímají také informace od jeho předchůdce.

Počítají se jen vítězství

Poprvé povede tým ve čtvrtek v Chomutově. „To bude zápas o šest bodů, jak to s oblibou hodnotí novináři. Nemůžeme se ale dívat na to, s kým zrovna hrajeme. Potřebujeme nutně vyhrávat a klukům řeknu, že každý další zápas už bude jako play-off. Počítají se jen vítězství. Musíme se prostě pokusit zlomit porážky," hledá recept.

Na rozdíl od Hynkova podzimního působení v Pardubicích už nejsou v extralize hvězdy z NHL. „Některé kluby na ně hodně spoléhaly, jako Kladno a Budějovice. I v Pardubicích jsme měli elitní hráče, ale tahle kapitola je už minulostí. Musíme vycházet ze současné tabulky a liberecké postavení na předposledním místě nám velí, abychom bojovali o únik z barážových pozic," uzavřel Hynek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec