Hlavní obsah

Po odchodu hvězd dobře bráníme, kvituje budějovický gólman Kovář úspěšnou sérii

Liberec

Hokejový brankář Jakub Kovář prodloužil v Českých Budějovicích smlouvu do konce sezóny 2013/14. A o tom, jak je důležitým článkem týmu, přesvědčil i v nedělním vystoupení na ledě libereckých Bílých Tygrů. Také díky jeho první vychytané nule v sezóně Jihočeši vyhráli 2:0. Budějovičtí uspěli počtvrté v řadě.

Článek

„Nějakou přehnanou radost z vlastní bilance ale neprožívám. Hráli jsme jako tým a hlavní jsou tři body v boji o elitní desítku," glosoval Kovář výsledek na severu Čech. „Vážím si toho, že jsem zneškodnil dva nájezdy ve třetí třetině, kdy protihráč proskočil naší obranou a jel sám. V jednu chvíli jsem měl i štěstí poté, co domácí netrefili ani prázdnou branku," ohlížel se ještě gólman.

Byl to i brankářský souboj Kováře s libereckým Schwarzem. „Vím, že Marek je kvalitním protivníkem pro každého soupeře, ale soustředil jsem se především na svůj výkon. Zároveň uznávám, že Liberec ve Schwarzovi našel oporu a Marek Bílým Tygrů jistě pomůže," uvedl budějovický hrdina zápasu.

Jihočeši si zvykají na hru už bez ofenzivních hvězd Prospala, Michálka, Hanzala i beka Ferenceho. „Kluci z NHL nás táhli střelecky. Po jejich odchodu se zaměřujeme více na defenzivu a kolektivní pojetí. A myslím si, že nás hokej začal i více bavit s vědomím, že se blíží rozhodující fáze sezóny a bojuje se o hodně," uvažoval Kovář.

Do obrany přibyl slovenský bek Tomáš Harant ze Žiliny. „Předtím jsem s ním nehrál, ale slyšel jsem, že už v Budějovicích působil. Takového hráče pro vyztužení zadní řady jsme potřebovali. Gól jsme v Liberci nedostali, takže Tomáš asi i podle trenérů zatím splňuje to, co se od něj očekává," mínil budějovický brankář.

Také kapitán týmu Jiří Šimánek si pochvaluje současnou formu mužstva. „Jsme silní v defenzivě a v poslední době inkasujeme málo gólů. A když vstřelíme aspoň dva, stačí to na body. Fantasticky chytá Jakub Kovář. Čekáme na gólové šance a věříme, že přijdou i v úterním duelu s Brnem," zamýšlel se zkušený útočník.

Reklama

Související témata: