Hlavní obsah

Trenérskou dvojici hokejistů Komety Brno doplní manažer Zubíček

Brno

Trenérskou dvojici hokejistů Komety Brno Zdeňka Veneru a Lubomíra Oslizla doplní sportovní manažer Pavel Zubíček. Toto trio se na střídačce momentálně osmého týmu tabulky představí už v úterní dohrávce 19. kola extraligy v Českých Budějovicích. Změnu navrhl po špatných výsledcích v posledních zápasech hlavní kouč Venera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Komety Brno Zdeněk Venera bude mít na střídačce novou "posilu".

Článek

"Návrh jsem přijal, neboť na zlepšení výsledků máme zájem všichni," řekl ČTK Zubíček, který ještě s většinou hráčů v současné Kometě hrával. Aktivní kariéru ukončil před dvěma lety a od další sezóny převzal roli sportovního manažera.

Zubíček se bude vedle zápasů zúčastňovat i tréninků. "Hráči budou vnímat, že má vedení zájem o zlepšení. A také, že se něco děje. Je to jeden z kroků, jak situaci zlepšit," uvedl Venera.

Poznamenal, že Zubíček je v každodenním styku s týmem. "Nyní se jeho práce jen trochu více rozšíří. Vnímám jej jako oporu. A hráči, kteří s ním hráli a dobře se s ním znají, od něj možná uslyší něco trochu jinak než ode mě," dodal Venera.

Hokejisté Komety se už více než měsíc potýkají s výsledkovou krizí a jejich momentální forma je hodně vzdálená od loňského vítězného tažení v play off. Z posledních 14 zápasů jen dvakrát získali tříbodové vítězství, naopak v osmi duelech vyšli naprázdno. Od vyřazení z bojů v předkole play off a 11. místa Pardubic už dělí Kometu pouze sedm bodů.

K podobnému kroku sáhlo Brno i v úvodu sezóny 2009/10, kdy se po špatných výsledcích postavil k trenéru Mojmíru Trličíkovi na střídačku v roli asistenta majitel klubu Libor Zábranský.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno