Hlavní obsah

Slavící Kladno se chystá na Spartu

PRAHA

Sobotním zápasem Kladna s pražskou Spartou završí domácí klub oslavy osmdesátého výročí založení. Před extraligovým duelem ještě diváci uvidí zápas slavných postav kladenského hokeje s reprezentačním výběrem. Na lavičce bude Rabat ještě postrádat nemocného kouče Zdeňka Müllera.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr po odchodu do Ruska už Kladnu v extralize nepomůže.

Článek

Před duelem se uskuteční slavnostní ceremoniál, při kterém budou ke stropu stadiónu vyvěšeny plachty, které budou připomínat umění čtyř kladenských legend - Františka Pospíšila, Františka Kaberleho staršího, Eduarda Nováka a Milana Nového.

Kladno povede podobně jako při vítězném utkání ve Zlíně jen asistent Petr Tatíček se svým kolegou Vladimírem Evanem, protože Müller stále zůstává doma a bere antibiotika. "Už ve Zlíně jsem byl sám. Není to takový problém, hodně záleží na hráčích. My jsme teď v dobré pohodě," podotkl Tatíček. Rabat se drží před pátečními zápasy na třetím místě tabulky.

Motivace chybět nebude

Obejít se musí Středočeši bez dlouhodobě zraněného Humla i Hrdiny, jinak je kádr kompletní. O motivaci má tým, který se zatím dobře vyrovnal s odchodem Jaromíra Jágra do Omsku, postaráno. Slaví výročí, hraje s lídrem tabulky a jde mu o udržení třetího místa. "Se Spartou většinou odehrajeme dobré zápasy," sliboval si Tatíček.

Sparťané mají na marodce brankáře Břízu, obránce Melichara a k útočníku Šindelovi se přidal se zlomenou nártní kůstkou Sivek. Bek Řezníček a forvard Kratěna již trénují, ale hrát v sobotu také nebudou. Podle kouče Slavomíra Lenera by se oslavy domácích mohly projevit na divácké kulise. "Vždy je příjemné hrát před početnou návštěvou. Domácí jsou i bez Jágra dobře rozjetí," řekl. "Nás teď čeká série sedmi těžkých zápasů," dodal bývalý reprezentační kouč.

Milan Nový bude měnit dres

Sobotní program v Kladně začne ve 14:00. V duelu internacionálů by měli obléct domácí dres brankáři Kolísek s Formánkem, obránci Tatíček, Větrovec, Neliba, Kindl, Vinš a útočníci Nový, Eichenmann, Kameš, Bláha, Novotný, Vysušil, Knotek a Kopecký.

V reprezentačním výběru se objeví gólman Gula, beci Látal, Gudas, Benák, Chalupa, Dvořák, Kučera, Joun a útočníci Jelínek, Jiří Hrdina, Richter, Farda, Pěnička, Válek, Razým, Volek a Hrbek. Nový odehraje za každý tým polovinu utkání, na které je pro fanoušky vstup zdarma. Další akcí oslav bude křest knihy o historii kladenského hokeje naplánovaný na 18. prosince.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec