Hlavní obsah

Snad jsme si napravili reputaci, doufá slávistický gólman Furch

Hokejisté pražské Slavie v předchozím zápase v Litvínově inkasovali sedm branek a nepotvrdili, že se v extralize pyšní nejlepší defenzívou. V úterní dohrávce 33. kola proti Vítkovicím už brankář Dominik Furch kapituloval jen dvakrát, a i proto Slavia vyhrála 4:2.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Slávistický brankář Dominik Furch kryje blafák Jiřího Burgera z Vítkovic.

Článek

Jedenáct zápasů před koncem základní části si Pražané upevnili čtvrté místo v tabulce. V závěru první části sezóny se teď chtějí udržet mezi elitní šestkou a postoupit přímo do play off.

"První třetinu to moc nevypadalo, nehráli jsme dobře, ale od druhé jsme hru zlepšili a povedlo se (vyhrát). Snad jsme si alespoň trošku napravili reputaci," řekl Furch po zápase, ve kterém si připsal 23 úspěšných zákroků.

V první třetině na něj šlo přitom jen šest střel. "Bál jsem se, že to bude zápas, ve kterém bude málo střel, a rozhodne, jako minule v Edenu, jedna branka. Naštěstí se to od druhé třetiny trochu rozjelo a byl to snad i pěkný zápas," uvedl dvaadvacetiletý gólman.

Z debaklu v Litvínově se rychle oklepali

Po debaklu 1:7 v Litvínově prý v kabině Slavie žádná velká bouřka nebyla. "Po druhé třetině (v Litvínově) bouřka byla, ale druhý den už ne. Zápasy jdou rychle za sebou, takže nemá cenu se v tom piplat. Udělali jsme nějaký rozbor, video, ale trénink byl volnější. Asi to pomohlo," popsal Furch pondělní program Slavie.

Klíčový zákrok si brankář Slavie připsal v 34. minutě, kdy lapačkou zlikvidoval gólovou šanci Vladimíra Svačiny, který mohl vyrovnat na 3:3. "Byla to velká náhoda, protože já jsem chtěl hokejkou vyseknout puk, prošlo mi to pod ní a on rychle střílel. Já tam měl jen ruku a on ji trefil. Naštěstí," usmíval se Furch. Ani se pak nedíval na opakovaný záběr na kostce nad ledem. "Měl jsem to v paměti," řekl.

Slavia si ziskem tří bodů upevnila čtvrté místo a na sedmý Litvínov má nyní náskok pět bodů a zápas k dobru. I proto se Pražané už chtějí v šestce udržet. "Když budeme hrát tak, jak máme, tak bychom to měli dokázat. Když už jsme teď ke konci tak vysoko, tak by byla škoda to pustit," řekl Furch. Tabulku pravidelně sleduje. "Máme dobrou výchozí pozici, ale je to tam docela naskládané, takže musíme jít zápas od zápasu a sbírat body," dodal Furch.

Reklama