Hlavní obsah

Hokejový útočník Divíšek končí v Kometě Brno

Vedení hokejistů Komety Brno reagovalo na výsledkovou krizi a uvolnilo z kádru po dohodě s trenéry útočníka Tomáše Divíška. V minulé sezóně přitom třiatřicetiletý centr výrazně pomohl Kometě až do finále Tipsport extraligy a byl neproduktivnějším hráčem play off. Divíšek je v moravském celku na hostování do konce sezóny z prvoligové Mladé Boleslavi a o jeho další budoucnosti se jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský útočník Tomáš Divíšek (vpravo) před kladenskou brankou.

Článek

"Rozhodli jsme se udělat změnu v kádru se snahou dát týmu nový impulz," řekl sportovní manažer a současně asistent trenérů Pavel Zubíček. "Jedním z důvodů je i to, že máme momentálně více hráčů schopných hrát na místě středního útočníka jako například Jana Hrušku nebo Miroslava Holce. Na tomto místě je v týmu přetlak. Dalším důvodem je, že u nás byl Tomáš na hostování a o další budoucnosti v Kometě jsme neuvažovali," připojil Zubíček.

Kometě se už od poloviny prosince nedaří a klesla až na osmé místo v extraligové tabulce. Z posledních třinácti zápasů Brňané jen jednou naplno bodovali a v tomto nevydařeném období nasbírali jen 10 bodů. "Věřím, že nám tato razantní změna pomůže," uvedl Zubíček.

Divíšek v úvodu sezóny nehrál kvůli zranění, po návratu nasbíral ve 28 zápasech 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí. Kouč Zdeněk Venera se ale nyní rozhodl, že při přetlaku na postu centra už o bývalého hráče Slavie, Pardubic či Plzně nestojí.

"Pokud někdo sledoval průběh sezóny, tak na jejím začátku hrál Jan Hruška na místě středního útočníka výborně. Přetlak nastal po uzdravení Divíška. Bohužel Hruška byl nejvhodnější typ a šel na křídlo. Nevedlo to k lepšímu. Myslíme si, že Hruška bude lepší ve středu útoku," vysvětlil Venera.

Divíšek má v nejvyšší soutěži na kontě v 608 zápasech celkem 403 bodů za 178 gólů a 225 asistencí. Produktivitu play off loni ovládl s 26 body za šest branek a 20 přihrávek z 20 utkání.

Reklama

Související témata: