Hlavní obsah

Hokejisté Sparty zkazili Kladnu oslavy

KLADNO

Hokejisté pražské Sparty porazili v dohrávaném utkání 25. kola extraligy Kladno na jeho ledě 3:1 a vedou tabulku už s náskokem osmi bodů na druhý Zlín. Pražané tak pokazili soupeři dnešní oslavy 80. výročí kladenského hokeje.

Článek

Domácí se v prestižním duelu museli obejít znovu bez nemocného hlavního trenéra Müllera a nově i bez zraněného Patery. A absence zkušeného centra se na hře elitní kladenské útočné formace projevila. Od počátku byl k vidění hlavně vyrovnaný a bojovný hokej, při kterém si žádné mužstvo nedokázalo vytvořit trvalý tlak a střely z vetší dálky brankáři Orct a Pöpperle kryli.

Menší změna přišla až v desáté minutě, kdy se Kladenští usadili na chvilku v útočném pásmu a vynutili si na bránících sparťanech faul. V následné přesilovce ale nepředvedli vůbec nic. Hosté se připomněli vážněji až ve druhé třetině, kdy přidali na aktivitě a začali duel naklánět i díky početním výhodám ve svůj prospěch. Výborný Orct však v největších šancích Marka dvakrát vychytal.

Stejně si vedl na druhé straně Pöpperle, jenž opět skvěle zastoupil zraněného Břízu. Nevyzrál na něj osamocený Klimt v polovině normální hrací době a mladičký gólman udržel čisté konto i při Chabadově vyloučení. Kapitán Sparty se za to spoluhráčům odvděčil úvodní brankou na začátku třetí třetiny, kdy prostřelil Orcta. Poté však hostům zatrnulo, neboť Pöpperle po jedné z kladenských střel signalizoval menší zdravotní problémy, zápas ale dochytal.

Třetí čisté konto v sezoně však neudržel. Rozhodčí Šindler poslal v rychlém sledu na trestnou Majeského s Dobroněm a Gardoň i přes několik výborných Pöpperlových zákroků vyrovnal. Nerozhodný stav ale trval jen čtyři minuty. Poté se kladenskou obranou prodral důrazný Olesz a dostal lídra soutěže opět do vedení.

Domácí trenéři stáhli hru na tři pětky a hlavně při závěrečné power play byli blízko k vyrovnání. Střela Františka Kaberleho ale skončila na tyčce a vzápětí se do prázdné branky trefil Ton, který část zápasu vynechal, a zajistil hostům tři body.

Rabat Kladno - Sparta Praha 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 48. Gardoň (Kysela, F. Kaberle) - 43. Chabada (Broš, L. Procházka), 52. Olesz, 60. Ton (Broš). Rozhodčí: Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3477.
Sestavy:
Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Špelda, F. Kaberle, P. Kasík, V. Čech - Bílek, Hrdina, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Klimt - Kysela, Zajíc, Horna - Martin Frolík, Kalla, Michael Frolík. Trenéři: Evan a Tatíček.
Sparta Praha: Pöpperle - L. Procházka, Majeský, Jan Hanzlík, Pilař, Dobroň, Schnabel, J. Kasík, Richter - Ton, Broš, Chabada - D. Výborný, P. Nedvěd, Hlaváč - Olesz, J. Marek, Netík - Kašpařík, Dragoun, Kotrla. Trenéři: Lener, Jelínek a Gudas.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec