Hlavní obsah

Do pohody máme pořád daleko, nepřeceňoval kouč Liberce Hynek svůj úspěšný debut

Josef PešoutSport.czPrávo

Tomu se říká dokonalá týmová proměna po příchodu nového trenéra! Zatímco v předešlých pěti zápasech vstřelili hokejisté Liberce v extralize pod vedením bývalého kouče Pešána pouhých pět gólů a vydřeli jen tři body, jako mávnutím kouzelného proutku excelovali už pod taktovkou nového lodivoda Pavla Hynka v předehrávce 43. kola v Chomutově. V souboji celků ze dna tabulky nadělili Bílí Tygři neškodným Pirátům šest branek a radovali se z vítězství 6:3.

Článek

Hynek tak v Liberci skvěle načal svoje působení už v sedmém extraligovém klubu za posledních osm let. Coby asistent byl postupně ve Spartě, v Litvínově i ve Znojmě a od roku 2009 vystřídal jako hlavní kouč Plzeň, Spartu, Karlovy Vary a naposledy Pardubice.

„Nechci ten výsledek přeceňovat, nejvíce mě těší vítězství. Ze zápasu jsem měl dobrý pocit. Důležité bylo, že jsme na první inkasovaný gól dokázali odpovědět hned při následujícím střídání. Do té doby byla na našich hokejkách nejistota, potýkali jsme se s nervozitou a křečovitostí. Pak jsme vývoj dokonale otočili i díky chuti a energii hráčů, což bylo na jejich výkonu znát. Vydařily se nám přesilovky," líčil Hynek.

Bílí Tygři naznačili, že ještě zkusí uniknout z předposledního místa tabulky. „Do pohody ale máme ještě daleko. Přesto cítíme, že se mužstvo může zlepšovat. Tři body jsou výborné, jenže pořád víme, že sezóna bude i nadále hodně náročná," přemítal kouč. „S hráči se snažím mluvit a nabádat k trpělivosti, abychom si počkali na chyby soupeře. A vycházíme i z dobré obrany. V klubu jsem dva dny i s cestou a hodně čerpám i od svého asistenta Milana Černého, který je tady dva měsíce. Máme přání, aby ta sezóna pro nás brzy skončila. To zní trochu divně, ale nechceme hrát až do dubnové baráže," vysvětlil Hynek svůj náhled na finiš sezóny.

Věříme Schwarzovi, tvrdí Kapoun

Trenér libereckých brankářů Miroslav Kapoun zůstává na svém postu. „Malinko se zlepšujeme. Moje práce je vidět," usmál se. „Vystřídali jsme v extralize už čtyři brankáře, což je dost, ale teď hodně věříme Marku Schwarzovi. Příchod trenéra Hynka beru jako oživení. Známe se už z minulosti, i když Pavel je o dvacet let mladší a předtím jsme spolu v jednom klubu ještě nepůsobili," glosoval aktuální dění Kapoun.

Gólman Marek Schwarz si tentokrát pochvaloval efektivitu týmu při vítězství v Chomutově. „Už při rozbruslení mi to tam kluci házeli do brány. A vypadalo to, že můžeme dát pár gólů, což se povedlo.  Zvládli jsme klíčový zápas, byť zpočátku to nebylo jednodušší. Snažil jsem se soustředit na svůj výkon a jen si přejme, abychom uspěli i v neděli proti Plzni," dodal brankář.

Reklama

Související témata: