Hlavní obsah

Hokejový útočník Piroš zůstane v Litvínově až do konce sezóny

Litvínov

Hokejový útočník Kamil Piroš zůstane v extraligovém Litvínově až do konce sezóny. Čtyřiatřicetiletý Piroš se po odchodu z Jekatěrinburgu z KHL dohodl o Vánocích s Vervou původně na smlouvě do konce ledna.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kamil Piroš z Litvínova (vlevo) v souboji s Alešem Píšou z Pardubic.

Článek

"Jsme rádi, že jsme ho v týmu udrželi a že nám pomůže i v rozhodující fázi sezóny," řekl klubovému serveru výkonný ředitel Robert Kysela. "Zvýšil naši ofenzivní sílu a musím také ocenit, že dal přednost Litvínovu i před nabídkou ze zahraničí," dodal.

Piroš si v deseti zápasech za Litvínov připsal čtyři asistence. Do severočeského klubu se vrátil po téměř 12 letech. Po sezóně 2000/01 odešel do zámoří, kde za tři roky odehrál v NHL za Atlantu a Floridu 28 zápasů, v nichž nasbíral osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. Převážně ale nastupoval na farmách v nižší AHL.

Potom střídal angažmá v Evropě. Nejdříve přestoupil do ruského Voskresensku, pak do Nižněkamsku, ve Švýcarsku hájil barvy Zugu, poté se přesunul do Německa do Kolína nad Rýnem, odkud přešel do Švédska do jönköpinského HV 71. Po angažmá ve finském Ässätu Pori a švédském klubu Timra IK se vrátil do HV 71.

Před touto sezónou se Piroš rozhodl vyzkoušet Kontinentální ligu v dresu Jekatěrinburgu, za který sehrál 18 zápasů a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata: