Hlavní obsah

Znojmo pod koučem Hořavou opět zvítězilo

Tomáš FlieglSport.cz

Znojemská mizérie z úvodu sezóny je zapomenuta. Orli počtvrté v řadě zvítězili, tentokrát 3:0 v Plzni. Jeden z nejhůře bránících týmů extraligy se pod novým koučem Hořavou vzchopil a v posledních čtyřech zápasech inkasoval jen čtyřkrát.

Článek

Klíčem znojemského úspěchu byl spolehlivý výkon gólmana Vokouna a produktivita prvního útoku Znojma. Plzeň po sedmi utkáních bez porážky podruhé v řadě odešla se sklopenými hlavami.

Lasselsberger se nenechal deprimovat ukončením sedmizápasové série bez prohry a Orly v úvodu zatlačil do  defenzívy. Aktivní byl hlavně první útok domácích s bratry Strakovými a Matějovským. Znojmo se před Dubu dostalo až ve 13. minutě. Slovák Pucher ale v oslabení neuspěl.

Co se nepovedlo Pucherovi, podařilo se krajanovi Uramovi. Znojmo se ubránilo přesilovce Plzně, Martin Straka, hrající v početní výhodě na postu falešného obránce, nepokryl Urama a ten v 15. minutě našel z brejku skulinu mezi betony domácího gólmana. Ukázková byla přihrávka Pláška, která slovenského kanonýra do šance poslala.

Plzeň zachránila tyč

Srovnat mohl v 17. minutě Josef Straka, když katastrofální hrubku vytvořil zkušený Plášek. Plzeňský ostrostřelec ale zapomněl koutouč, a tak bylo po šanci. Nakonec mohli být domácí rádi, že šli do šaten jen s jednobrankovým mankem. Bombu Pláška tečoval Jindřich a puk zastavila až tyč za překonaným Dubou.

Třetí dějství jen potvrdilo pohodu Znojma, které dobrým pohybem znemožňovalo Plzni rozehrávku a trestalo chyby. Při vyloučení Výborného domácí pozapomněli na Pláška, který osamocený z bezprostřední blízkosti přidal druhý gól. Plzeň nedostal do hry ani aktivní Martin Straka, který mohl Lassersberger dostat ve 49. minutě do hry. Z brejku ale neuspěl.

Znojmo zbytek utkání dohrálo v pohodě, Plzeň se trápila a z tribun se ozýval pískot. Lasselsberger zahájil domácí čtyřzápasovou neúspěšně, hru Plzně bez brankáře navíc potrestal Pucher po nezištné přihrávce  Urama. Znojmo zvítězilo po zásluze 3:0.

Jiří Kučera (Plzeň): "Znojmo skvěle bránilo, my jsme po lacině obdržených gólech museli otevřít hru a zle se nám to vymstilo. Je škoda, že jsme prohráli už podruhé za sebou 0:3,musíme to v dalším domácím utkání protrhnout. Navíc nás stále trápí neproměněné přesilovky."

Jan Votruba (Znojmo): "Přijeli jsme s obrannou taktikou, která nám v poslední době vychází, a stejně tomu tak bylo i dnes. Patrik Eliáš nám po rozbruslení sdělil, že má natažený sval a nemůže dnes nastoupit. Soustředili jsme se nejen na důraznou obranu v naší třetině, ale precizně jsme bránili i střední pásmo. Navíc nás podržel gólman Vokoun. Pochvalu však dnes zaslouží celý tým, který předvedl disciplinovaný výkon."

Lasselsberger Plzeň - JME Znojemští Orli 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Uram (Plášek), 44. Plášek (Uram, Pucher), 59. Pucher (Uram). Rozhodčí: Hradil - Dědek, Chytil. Vyloučení: 5:6. Využití 0:1. V oslabení 0:1. Diváci: 5966.
Plzeň: Duba - Výtisk, Špaček, Jindřich, M. Výborný, Nedoma, Trnka - Martin Straka, Michal Straka, Matějovský - Jaroslav Kudrna, Kracík (41. Adamský), D. Pospíšil - Paroulek (44. Mrázek), J. Straka, Cibák. Trenéři: Přerost, Kučera.
Znojmo: Vokoun - Soudek, Mojžíš, Bičánek, R. Němeček, Toman, Benák, Křetinský - Mikulík, Ludvík, R. Erat - Uram, P. Pucher, Plášek - Vorel, Haman, I. Rachůnek - Barus, Ondřej. Trenéři: Hořava, Votruba.

Reklama

Související témata: