Hlavní obsah

Mistrovský Zlín konečně naplno bodoval

ZLÍN

Ve třetím domácím vystoupení v řadě se mistr hokejové extraligy ze Zlína už nenechal zaskočit a konečně naplno bodoval. Hosté začali útočně, ale první se radoval Zlín.

Článek

Po dělovkách Jiruše, Dubna a Štrby, jež perfektně zneškodnil Murín, zacílil mezi kruhy přesně Čajánek a kotouč vyražený Hniličkou poprvé poslal do liberecké sítě.

Hned v úvodní přesilovce Hamé usměrnil Erat bombu M. Hamrlíka podruhé do branky hostů a domácí celek si začal budovat uklidňující náskok. K dalšímu posunu skóre došlo až v závěru druhé třetiny, kdy nedal Balaštík dělovkou z blízka Hniličkovi nejmenší šanci a těsně před sirénou nastřelil Kristek ještě tyč.

Tři minuty před koncem Liberec přece jen snížil, když kotouč dotlačil do sítě pod ležícím Murínem dotírající Rataj, ale výsledek se mu už zvrátit nepovedlo.

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra Zlína: "Dvě předchozí porážky doma nám paradoxně pomohly k respektu k soupeři. Hráli jsme podstatně odpovědněji a výsledek se dostavil."

Josef Paleček, trenér Liberce: "Máme velikou marodku. Soupeř ukázal svou sílu, dobře bránil střední pásmo a vyhrál zaslouženě."

Zlín - Liberec 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky: 11. Čajánek, 17. M. Erat, 38. Balaštík - 58. Rataj, hlavní rozhodčí Kubeš, vyloučení 5:7, využití 1:0, 4792 diváků

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín