Hlavní obsah

Pöpperle má klid, nahradit ho nechtějí

PRAHA

Obavy, že po zranění Petra Břízy bude Sparta na brankářském postu zranitelná, zahnal nečekaným způsobem. Dvacetiletý Tomáš Pöpperle si během několika zápasů vybudoval renomé strašáka střelců. Během devíti zápasů si ve statistikách vybojoval lepší čísla než jeho dvakrát starší brankářský kolega a úspěšnost zásahů přes 95 procent ho řadí mezi extraligovou elitu.

Článek

Přesto se zejména s ohledem na prosincový Spenglerův pohár mluvilo o tom, že by Sparta ráda angažovala některého zkušenějšího gólmana, naposledy se v této souvislosti skloňovalo jméno Dominika Haška. "Ale to jsou jen spekulace médií. Když za mnou byl sportovní ředitel Kuneš, řekl mi, že by někoho hledali, jen kdybych se zranil," vyprávěla vycházející brankářská hvězda.

V sobotu se málem stalo. Při pohledu na Pöpperleho, kterak po střele od modré zůstává na ledě ještě po přerušení, se sparťanským trenérům i funkcionářům asi řádně orosilo čelo. "Ustál to silou vůle, zachytal výborně," oddechl si Lenerův asistent Leo Gudas. Na lavičce totiž byl připravený jen osmnáctiletý junior Michal Valent. "Dostal jsem nad koleno klasický koňar. Že bych se nechal vystřídat? O tom jsem vůbec neuvažoval," říkal gólman, pocházející z východních Čech.

V pražské T-Mobile aréně nahradí dnes večer Pöpperleho brankářská kouzla mág Copperfield, a tak sparťanskému gólmanovi přišlo vhod, že jeho tým měl nedělní zápas předehrán. "Celou noc jsem si musel koleno ledovat, do úterka ale budu v pořádku," byl přesvědčen den po zápase.

Při sobotním vítězství v Kladně mu pár vteřin před koncem řádně zatrnulo. Střela Františka Kaberleho skončila na jeho levé tyči. "Když byl puk na modré, někdo do mě najel, myslím, že to byl faul," domníval se. "Slyšel jsem cinknutí a viděl rozhodčího rozpažit, tak jsem chytal dál," nenechal se zmást reakcí publika, které zvedalo ruce nad hlavu.

"I já jsem reagoval na lidi, puk jsem přes soupeře neviděl," popisoval autor rány František Kaberle. Jemu ale ani smolná střela nemohla zkazit náladu, po zápase spěchal do porodnice za manželkou a čerstvě narozenou dcerou.

Reklama

Související témata: