Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 2:0Karlovy Vary zdolaly Slavii a blíží se pozicím pro předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Pech 1 : 0
60. Zaťovič 2 : 0
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů zvítězili ve 44. kole extraligy nad pražskou Slavií 2:0 a po třetí výhře za sebou se přiblížili na šest bodů pozicím pro předkolo play off. Branky Energie vstřelili Lukáš Pech a Martin Zaťovič, brankář Tomáš Závorka vychytal už páté čisté konto v sezoně. Západočeši proti Slavii na čtvrtý pokus v sezoně vůbec poprvé bodovali.

Článek

Domácí začali aktivně, hned po 27 vteřinách měli možnost přesilové hry po nedovoleném zákroku Kučného a Pech střelou od modré čáry otevřel skóre. Hosté se z inkasované branky rychle otřepali a deváté minutě se krátce po sobě před Závorkou ocitli Růžička a Žejdl, ale domácí gólman prokázal svými zákroky výbornou formu.

Největší příležitost Pražanů si v úvodním dějství vytvořil Hertl, který si položil obránce a vystřelil jen do náruče karlovarského gólmana. Energie odpověděla příležitostí Vachovce a bekhendovou střelou Koblasy.

Útočný hokej z obou stran pokračoval i ve druhé třetině. Uběhlo pouhých 24 vteřin, když Koma seknul ujíždějícího Bicka a sudí nařídili trestné střílení. Bicek však zakončil jen do Furchovy vyrážečky.

Na druhé straně zahrozil opět navrátilec do slávistické sestavy Hertl, který vybrusli zpoza branky a zakončil jen do připravené Závorkovy lapačky. Blízko vstřelení branky byl domácí kapitán Zaťovič, který však ani nadvakrát nepřekonal slávistického gólmana.

Slavia ve snaze otočit vývoj zápasu vrhla ve třetí třetině všechny síly do útoku. Ve 43. minutě Klhůfek po objetí branky nedokázal zasunout puk pod Závorkovým betonem. Karlovarská opora dokázala postupně zlikvidovat nebezpečnou střelu Kadlece od modré čáry i velkou šanci Růžičky.

Svěřenci trenéra Žemličky si v této fázi zápasu vytvořili jedinou větší šanci, když Zaťovič prokličkoval až před Furcha, ale nedotáhl nedotáhl šanci do gólové koncovky. Dočkal se ale při závěrečné power play, když 46 vteřin před koncem pojistil vítězství.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Pech (D. Nosek, J. Drtina), 60. Zaťovič (Pech Skuhravý). Rozhodčí: Trombík, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3723.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Gulaši, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Roman Vlach, J. Doležal - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Skladaný. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Koma, Kolařík, Kempný, Holub - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články