Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:1Hokejisté mistrovských Pardubic poprvé v sezóně zdolali Kladno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Cetkovský 1 : 0
13. Kameš 1 : 1
28. Bartek 2 : 1
52. Kousal 3 : 1
59. Cetkovský 4 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté mistrovských Pardubic porazili ve 44. kole extraligy Kladno 4:1 a na 11. pozici se přiblížili desítce pro předkolo play off na rozdíl pěti bodů. Dvěma góly se podílel na vůbec prvním zisku Východočechů proti Rytířům v této sezóně Jiří Cetkovský. Pro Středočechy, kteří už neměli oproti minulým vzájemným duelům k dispozici lídry z NHL v čele s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem, byl tentokrát tým kouče Miloše Říhy nad jejich síly.

Článek

Hosté však od úvodní třetiny dávali najevo, že to domácím nedarují nic zadarmo a hrál se oboustranně bojovný hokej s minimem brankových šancí. První možnost měli v sedmé minutě hosté, ale domácí v čele s brankářem Růžičkou dlouhý závar před svou brankou ustáli.

V 10. minutě byl vyloučen Dalecký a po 21 vteřinách využil početní výhodu Cetkovský. Vedení vydrželo domácím necelé tři minuty. Obránce Kameš po rychlém protiútoku od modré čáry překvapil Růžičku. Oba týmy pak měly při přesilovkách možnost změnit skóre, ale bez efektu.

Ve druhé třetině byli domácí jednoznačně lepší a rychlou a důraznou hrou přehrávali Kladno. Východočechům k tempu hodně pomohly početní výhody. Hned v té první ve 28. minutě jim vrátil vedení Bartek. Kladno se dostávalo před Růžičku jen sporadicky, pardubický brankář si připsal jen čtyři zásahy. Ale ve 35. minutě měl Látal na holi vyrovnání, když z metru tečoval puk nad pardubickou branku. Na druhé straně se prokličkoval Somík, ale v tísni trefil jen Cháberu.

Do třetí třetiny šli domácí v oslabení, ale neinkasovali a naopak Nosek vystrašil kladenskou obranu i Cháberu. Oba týmy hrály s maximálním úsilím a tak se akce rychle střídaly. Pardubice byly důraznější, ale v koncovce jim chybělo víc přesnosti, kladenský soubor spoléhal na rychlé protiútoky a ve 49. minutě se málem dočkal. Hořavova dělovka však skončila na levé tyčce pardubické branky a následnou skrumáž domácí se štěstím vyřešili.

V 52. minutě měli štěstí zase hosté, když trefil tyč Buchtele, který se ale vzápětí podílel na třetím gólu svého týmu, který vstřelil Kousal. Necelé dvě minuty před koncem ještě definitivně pojistil výhru Cetkovský.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Cetkovský (Bartek, Somík), 28. Bartek (Benák), 52. Kousal (Buchtele), 59. Cetkovský (Somík) - 13. Kameš (M. Látal, Kuchler). Rozhodčí: Hodek, Šír - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:7, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 9545.
Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Mocek, Marušák, Ďaloga - Bartek, Cetkovský, Somík - Švagrovský, Rolinek, T. Zohorna - Radil, Kousal, Buchtele - Tybor, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.
Kladno: Chábera - L. Procházka, David Růžička, Kameš, Piskáček, Černošek, Macholda - Eberle, Lukáč, M. Látal - M. Hořava, Patera, Kuchler - Valský, Melka, Kuchejda - Dalecký, Strnad, Obdržálek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama