Hlavní obsah

Na bojovnosti se dá stavět, glosoval kouč Čelanský debut na střídačce Chomutova

Chomutov

Ve čtyřiatřiceti letech se stal Jiří Čelanský nejmladším trenérem, který aktuálně působí v hokejové extralize. Na střídačce domácího Chomutova v zápase s favorizovaným Třincem si současně odbyl premiéru v roli hlavního kouče v nejvyšší soutěži, v níž předtím pracoval jako asistent Vladimíra Růžičky v pražské Slavii v sezónách 2009-2012.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Pirátů Chomutov Jiří Čelanský při utkání s Třincem.

Článek

Překvapila vás nabídka z Chomutova?

Abych řekl pravdu, tak moc ne. Trénoval jsem partnerskou Kadaň v první lize a situace se vyvinula tím způsobem, že jsem byl povolán výš. Nějaká jednání proběhla už v listopadu po odvolání Jirky Doležala, ale tehdy to nedopadlo.

Jaký byl váš extraligový debut?

Myslím, že vydařený, urvali jsme dva body. Odehráli jsme těžký zápas s týmem, který je nahoře v tabulce. Na utkání jsme se dobře připravili a chtěl bych hráče pochválit za bojovnost, na níž se dá stavět. Nejvíce se nám povedla první třetina jak výsledkově, tak herně, protože jsme získali dvougólový náskok a měli jsme i další šance. Škoda, že jsme v tom nepokračovali. Ale podobným stylem jako v úvodu bychom se rádi prezentovali až do konce sezóny.

K vítězství výrazně přispěl Tomáš Divíšek prvním gólem a přihrávkou na rozhodující branku v prodloužení. Má nová posila předpoklady převzít roli tahouna mužstva?

Doufejme, že ano. Držím mu pěsti, aby jeho forma ještě stoupala. Ale vážím si i přístupu dalších nových hráčů, kteří tým v poslední době doplnili. Šagát, Kubinčák, Tomáš Káňa i bek Jakub Stehlík vědí, o co nám jde. Žili i na střídačce s mužstvem, jako kdyby tu byli už delší čas.

Jak vnímáte velký trenérský i hráčský třesk v klubu?

Jsme tady jako nový realizační tým dva dny. Pokusíme se zvládnout následující dva zápasy do reprezentační přestávky. Za cíl jsme si vytkli vyhnout se baráži. Ale nejsem matematik, abych měl spočítáno, kolik na to potřebujeme bodů. Nic není nemožné.

Za asistenta jste si vybral Zdeňka Skořepu, bývalého extraligového hráče. Proč právě jeho?

Dělal mi asistenta už v Kadani a ještě před rokem a půl seděl v chomutovské kabině jako kapitán. Klub zná velice dobře a má ke klukům blízko.

Co na adresu brankářů?

Sedl jsem si s nimi a řekl jim, že sázím na Míru Hanuljaka, který nám v Kadani odchytal spoustu vítězných zápasů. Po veletoči gólmanů jsem se rozhodl pro něj. Hanuljak nastoupil ještě v sobotu za Kadaň a zvládl tak dva zápasy během dvou dnů. Je dobře trénovaný a ukázal, že tu zátěž vydrží.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice