Hlavní obsah

Jasně jsem viděl puk v brance, říkal Rolinek o sporném momentu

Ostrava

Těsná výhra 2:1 nad Pardubicemi přiblížila hokejisty Vítkovic minimálně k účasti v předkole play off. Výsledek totiž zvětšil propast mezi oběma kluby na osm bodů a obhájce titulu z východu Čech bude mít v závěrečných osmi zápasech spoustu práce s tím, aby se vyhnul skupině o udržení.

Článek

I když Východočeši v úterý dlouho ztráceli dva góly, nakonec se natahovali po remíze v řádném čase. Na gól Buchteleho málem navázal Rolinek, který necelé dvě minuty před koncem po závaru před Málkem už triumfálně zvedl ruce a jel se za spoluhráči radovat z vyrovnávací trefy.

Rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa neuznali s vysvětlením, že kotouč nepřešel brankovou čáru. "Klečel jsem na čtyřech a jasně jsem puk viděl v brance. Bude to tvrzení proti tvrzení. Zase se bude psát, že brečíme a cítíme křivdu, ale teď už je to jedno," prohlásil po utkání novinářům Tomáš Rolinek, zatímco kouč Miloš Říha cestou do šatny nahlas vinil arbitry z alibismu.

Rolinek měl pravdu minimálně v tom, že druhá strana viděla sporný moment úplně jinak. "Můžu odpřísáhnout, že puk nebyl celým objemem za čárou," tvrdil vítkovický brankář Roman Málek. "Puk mi spadl mezi nohy, já jsem viděl, že byl na čáře. Věděl jsem, že to nemůže být gól. Nevím, co viděl Rolinek, ale já můžu říct, že z mého pohledu puk naprosto nepřešel brankovou čáru," stál si za svým Málek.

Málek: Chtěli jsme Pardubice nechat pod sebou

Domácí ho už dalším nebezpečným situacím nevystavili a cenné tři body jsou jejich. Úřadujícího mistra porazili potřetí ze čtyř pokusů a setřásli ho ze svých zad. "Šlo o hodně. Chtěli jsme je nechat pod sebou a to se nám taky povedlo. Když dal Honza Káňa druhý gól, už se nám hrálo líp. Ale v play off ještě nejsme. Je před námi ještě spousta těžkých zápasů, je to hrozně daleko, ale samozřejmě se nám teď bude hrát líp," řekl Málek.

Na vítkovického veterána v úterý opět bylo spolehnutí. Zkušený gólman se závěrem sezóny pookřál. Tým hodně podržel v prostřední dvacetiminutovce, když Radilovi zlikvidoval trestné střílení. Penaltu ve hře dokázal během ročníku chytit už pošesté za sebou.

"Je to spíše náhoda. Já si na to věřím, dobře se mi to trénuje, protože na to máme hrozně šikovné útočníky. Určitě bylo dobře, že jsem to chytil, protože za stavu 2:0 se nám šlo do třetí třetiny líp," poznamenal Málek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín