Hlavní obsah

Z Ruska se vrátil i Čaloun

LITVÍNOV

Další z českých hokejistů skončil v průběhu letošní sezóny předčasně svoje angažmá v ruské superlize. Po brankáři Málkovi, obráncích Žižkovi, Štěpánkovi a útočnících Štrbovi či Vlasákovi je od soboty doma v Česku také olympijský vítěz z Nagana a účastník několika světových šampionátů Jan Čaloun.

Foto: www.jokerit.fi

Jan Čaloun

Článek

Technicky vybavenému forvardovi, který předešlá dlouhá léta strávil ve Finsku, nevyšla podzimní štace v Čerepovci ani následné krátké působení v Novosobirsku.

"Už když se před měsícem s Jaroslavlí loučil můj kamarád Martin Štěpánek, tak mi předpověděl, že teď jsem na řadě já. A bohužel měl pravdu. V Sibiru Novosibirsk mi jen sdělili, že se mnou nepočítají," řekl dvaatřicetiletý Čaloun Právu ke svému neslavnému odchodu z Ruska.

Bez hokeje ale rozhodně nemíní zůstat ani po návratu do Ústí nad Labem, kde bydlí. "Shodou okolností jsem potkal trenéra místního prvoligového týmu Pavla Hynka, který mě pozval, abych si s kluky zatrénoval. A také jsem se setkal s generálním manažerem klubu Davidem Šafferem," líčil Čaloun.

Litvínov zdrženlivý

"Ve středu jsem byl v Litvínově na jednání s tamním sportovním manažerem Robertem Reichlem. Uvidíme, co z toho vzejde," pravil útočník, který už v letech 1990-1994 sehrál za severočeský klub v tehdejší federální lize a poté extralize 187 zápasů a vstřelil 138 gólů! V sezóně 1992-93 se stal se 44 brankami králem ligových střelců.

Litvínovské vedení se staví k námluvám s uznávaným střelcem zatím trochu zdrženlivě. "I přes marodku některých hráčů v čele s Reichlem nemáme důvod být neklidní, protože se nám v lize celkem daří. S Janem Čalounem se bavíme o hokeji i dalších věcech, ale po prvním kontaktu nelze dopředu říci, k jakému závěru dospějeme," konstatoval Václav Hořejší, generální manažer Chemopetrolu Litvínov.

"Eventuální příchod každého nového hráče sebou nese i nákladovou složku. Žádný hokejista nepojme působení v extralize jako brigádu," dodal Hořejší.

Reklama

Související témata: